StoryEditor
Košarkaput u novu sezonu

Novi predsjednik na Gripama izložio svoj plan: Najviše ću vremena provesti u traženju sponzora

24. ožujka 2018. - 11:02
maroje_bubalo3-210318

Pred važno nedjeljno gostovanje u Sinju kod Alkara u HT Premijer ligi (17.05 sati – prijenos HTV) u Žutom salonu košarkaške dvorane na Gripama je osim govora o susjedskom derbiju u kojem je velik ulog za obje momčadi predstavljen i novi direktor "žutih" Maroje Bubalo. Nasljednika Mislava Parlova koji je od četvrtka službeno na toj funkciji je između ostalih odmah dočekalo i pitanje o prvim potezima koje će povući, a u kontekstu toga da se bliži kraj sezone te da na kraju iste ističu ugovori treneru Ivici Skelinu kao i nekim vrlo važnim igračima.

- Tu sam tek jedan dan. Tek sam se stigao upoznati s ljudima koji rade u klubu, s cijelom organizacijskom strukturom. Neka se svi dojmovi još malo poslože – odgovorio je jučer Bubalo.

- Pred nama je završnica domaćeg prvenstva, najvažniji dio sezone koji će dati odgovor kakva je sezona. Onda ćemo vidjeti kako će sve to izgledati i što se tiče planova za iduću sezonu, kakve su želje – pojasnio je novi prvi čovjek "žutih".

Kakvi su vaši planovi po pitanju pronalaženja novih sponzora, a što je bila boljka nekih vaših prethodnika? - vladala je novinarska znatiželja.

- Pronalaženje sponzora je vrlo bitan segment, dio šire strategije kluba. Mogu samo obećati kako ću se truditi i po tom pitanju – kazao je Bubalo. Novi direktor prvo želi detaljnije snimiti situaciju na svim razinama, izbjegao je stoga bilo kakve velike najave, riječi.

A koji su bili vaši motivi da se prihvatite ove funkcije?

- Uvijek je tu bio prisutan osobni izazov, a s druge strane KK Split u ovome gradu u sportskom smislu uz naravno Hajduk predstavlja nešto najveće i najznačajnije. Na poziv ljudi iz Nadzornog odbora sam došao. Veličina kluba i osobni izazov koji mi ovo predstavlja bili su pritom presudni – rekao je Bubalo.

Treneru Ivici Skelinu Nadzorni odbor Splita dao je podršku u vrijeme kada mu se zaljuljala pozicija u eri dok je na poziciji direktora bio Bubalov prethodnik Parlov. No, Skelina kojem ugovor ističe na kraju sezone također je dočekalo pitanje mijenja li dolazak novog čelnog čovjeka kluba sada njegove planove za budućnost? 

- Nemam planove, oni su i dosad bili isključivo vezani za ovu sezonu. Nisam razmišljao dugoročno, Isključivo sam fokusiran na ova dva mjeseca, na završnicu sezone, a vidjet ćemo što će poslije biti – rekao je Skelin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 05:21