StoryEditorOCM
KošarkaNESTVARNA RAZLIKA

Novi europski debakl Dinama! Ovo je u rangu katastrofalnog poraza nogometaša u Munchenu

Piše SN
28. rujna 2024. - 09:16

U uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Fiba Europe Cup, Košarkaški klub Dinamo doživio je pravo sramoćenje. Nakon što su u Zagrebu poraženi s 84:95, u Francuskoj su poraženi s čak 48 razlike. Točnije, Francuzi su slavili rezultatom 105:57. Najveća prednost Dijona iznosila je nestvarnih 53 razlike, ali su Zagrepčani na kraju ipak donekle popravili dojam, pišu Sportske novosti.

Dinamo se u prvom dijelu dobro držao te su nakon prvog dijela gubili s prihvatljivih 14 razlike. S obzirom na to da je Dijon ipak puno bogatiji i moćniji protivnik, nitko nije očekivao pobjedu ili prolazak, ali ono što se dogodilo u drugom poluvremenu je prava sramota.

image
Goran Mehkek/Cropix

Treću četvrtinu je Dijon dobio s 30:12 i tako pobjegao na 32 razlike. Francuzi nisu na tome stali, već su nastavili s dominacijom i u posljednjih deset minuta. Tamo su Dinamu dopustili samo devet poena, a oni su zabili 25 za konačnih 105:57. Tako su ostvarili prolazak u grupnu fazu Europe Cupa gdje će biti smješteni u grupu H.

Najbolji u redovima domaćina bio je Gavin Ware s 21 poenom, šest skokova i dvije asistencije. Kod Dinama se najviše istaknuo Filip Kraljević, koji je zabio 17 poena.

Tako je deset dana nakon poraza Dinama od 2:9 u Münchenu kod Bayerna, njihov košarkaški imenjak također doživio tešku sramotu u europskom natjecanju. Košarkaški klub Dinamo bio je jedini hrvatski predstavnik u europskim natjecanjima ove sezone. Njihovim ispadanjem, hrvatski klubovi igrat će samo domaća i regionalna natjecanja.

image

Vanja Miljković, trener KK Dinama

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 10:51