StoryEditorOCM
Košarkaod 18 sati

Nova Mega zvijezda iz Srbije gostuje na Gripama: pobjeda ‘žutih‘ imala bi dvostruku težinu

Piše Frane Vulas
18. prosinca 2023. - 12:13

Košarkaši Splita u ponedjeljak će na Gripama ugostiti beogradski Mega MIS u sklopu 12. kola regionalne AdmiralBet ABA lige. ‘Žuti‘ love četvrtu pobjedu (na skoru su 3-8), a ova bi izborena protiv jednog od direktnih konkurenata na tablici imala dvostruku težinu. Pogotovo zbog toga što je jedna od pet dosadašnjih pobjeda sastava iz Srbije (Mega je na omjeru 5-6) bila ona senzacionalna protiv euroligaša Partizana.

Momčadi trenera Slavena Rimca ovaj susret stiže nakon uvjerljivog trijumfa kod Cedevite Junior u četvrtak u hrvatskoj Favbet Premijer ligi. Split dosad protiv Mege u regionalnoj ligi ima maksimalan učinak na svom terenu, u sva tri dosadašnja sraza na Gripama slavili su ‘žuti‘, dok je ukupni omjer 3-3. Dakle, i Mega kao domaćin ima stopostotan učinak.

Prvo ime Mege je fantastični 18-godišnji Nikola Topić koji je unatoč tome što je tek u kolovozu postao punoljetan drugi strijelac natjecanja, odmah iza Zadrovog Luke Božića. Topić u prosjeku zabija 19,1 poen po susretu regionalne lige (Božić 24,8 poena). Topić je u Megi na posudbi iz euroligaške Crvene zvezde. Za Zvezdu je još kao 16-godišnjak debitirao u regionalnoj, ali i u Euroligi (sa 16 godina i 253 dana).

Utakmica se igra s početkom u 18 sati uz prijenos na kanalu ArenaSport 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:59