StoryEditor
KošarkaNakon šest godina

Nova lica zamijenila Turke: izabrano novo vodstvo momčadi s Baldekina

Piše Ivo Mikuličin
28. lipnja 2019. - 01:17
sd_baldekin05-240519

Izborna skupština GKK Šibenik održana je u prostorijama Muzeja grada Šibenika, čije arhive kriju istinu o tome da Baldekin grije bolja prošlost. No,atmosfera na skupštini bila je obojena i vjerom u svjetliju budućnost kluba, koji navijači smatraju slijednikom slavne Draženove Šibenke.

Više je argumenata, koji griju šibenski optimizam poslije sinoćnjeg skupa. Nova mlada lica u klupskom vodstvu, nemali broj nadarenih košarkaša, čvršća veza sa školom košarke „Dražen Petrović“, te snažnija potpora Grada Šibenika kao praktički novog glavnog sponzora kluba.

O dosadašnjem sponzoru, turskoj „Dogus grupi“ čule su se samo riječi pohvale. U tom smislu nitko ne može zanijekati brojke, koje govore da su Burak Baykan, Bashar Egemen i ostali u minulih 6 sezona Baldekin učvrstili sa 23 milijuna kuna svježeg novca, te novom klupskom vodstvu ostavili „pozitivnu nulu“. S nepobitnim uvjerenjem da se Bashar minulih godina preobrazio u tipičnog (turskog) Funcuta.

- U našem klubu, za razliku od nekih drugih, nema ispadanja „kostura iz ormara“. Nitko ne može pokucati na vrata i kazati da su mu šibenski „građani“ nešto dužni. Čak imamo i pretplatu u svojim obvezama prema gradu, državi. Od 1. srpnja krenut ćemo, što se tiče financija, čisti kao dječja suza – kazivao je višegodišnji klupski tajnik Damir Grandeš, koji je najavio ostavku, ali koji kani ostati na Baldekinu, dok se ne pronađe njegov nasljednik.

Što kriti da je u slaganju križaljke novog klupskog vodstva bitnu ulogu odigrao šibenski dogradonačelnik Paško Rakić.

- Košarkaši su sportski brend grada ili prelijepi spoj šibenski mladosti, koja vježba na Baldekinu ili zdušno navija, koristeći stari i slavni poklič „Ši - Ši – Šibenka“. Kako ćemo mi, čelnici grada ostati ravnodušni prema toj istini!? Pogotovu što smo jedan od rijetkih hrvatskih košarkaških klubova, koji grije svoje ambicije na igračima, rođenim u vlastitim inkubatorima. Imamo li se pravo, stoga, nadati i povratku na međunarodnu scenu – potencirao je Rakić svoje misli o budućnosti Baldekina.

Odvjetnik Ante Burić je na čelu novog, pomlađenog klupskog vodstva, dok će funkciju dopredsjednika obavljati predstavnik Grada Šibenika Ante Nakić. Nova imena su i Nikola Grubić, poznatiji kao predsjednik uspješnog društva za zaštitu šibenskih starina „Juraj“ Dalmatinac“, te Zvone Čović i Ivana Bobek. Od stare uprave ostali su Denis Vlahov i Marko Sandrić, inače suprug reprezentativke Antonije Sandrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 03:53