StoryEditorOCM
Košarkapostaje Bengals

Nika ide ‘preko Bare‘: jedna od najboljih mladih hrvatskih košarkašica karijeru će nastaviti na Idaho State

Piše Sport SD
12. srpnja 2022. - 20:17

Tako to bude, iznenadno, ali u neku ruku kada želiš iskorak u karijeri i očekivano. Mlada Nika Lokica jedna od najboljih hrvatskih košarkašica će karijeru nastaviti u SAD-u, igrat će se Idaho State University.

Košarku je počela u svom KAŽL-u (Košarkaška akademija Žane Lelas), osvojila sve što se moglo, dva puta je bila MVP prvenstva Hrvatske, tri puta najbolji strijelac, 4 puta u najboljoj ekipi prvenstva u mladim kategorijama, od pretkadetkinja do juniorki. S KAŽL-om je osvojila i Drugu ligu, a potom igrala i seniorskoj Premijer ligi i u obje sezone gdje je po svim statističkim podacima bila najbolji igrač i strijelac. Istina od 20. veljače je izvan parketa, ozljeda u susretu protiv FSV-a je usporila.

- Teško je naći prave riječi, emocije su pomiješane, puno toga ostaje iza mene, a dolaze novi izazovi. Imala sam puno, puno razgovora za odlazak u Ameriku, pogotovo prije ozljede, bilo je samo pitanje na koji ću od dva velika univerziteta otići, a kada se ozlijediš puno toga se promijeni. Moram se zahvaliti svima koji su bili dio mog košarkaškog odrastanja, a i životnog, svima koji su mi nesebično pomagali, moje suigračice, treneri, liječnici, fizioterapeuti, profesori, prijatelji, a posebno tati i mami, mom nebeskom čuvaru, koji su prolazili sve moje padove i uspjehe, naučili me košarci i stvorili osobu kakva jesam.

O svom KAŽL-u je dodala:

- Iz ove perspektive, s odmakom od svega, s klubom smo napravili strašne stvari, jako mi je žao sta ni ja ni klub nismo imali priliku biti kompletni na juniorskom FF PH, jer uvjerena sam da bi sa Ljubić, Smiljanić, Jakelić i sa mnom imali ogromnu šansu za osvajanjem 1.mjesta, to je zlato koje mi nedostaje. Ponosna sam na moje suigračice, sve trenere koji su radili i rade u klubu, na mamu i tatu, koji su 5 godina bez financiranja, uspjeli stvoriti ovako sjajan klub

Jedan poziv je bio ključan, naime na Idaho State Niku će dočekati druga Splićanka, nekadašnja igrači Splita Dora Goleš koja je bila i kapetanica ekipe, a danas je pomoćna trenerica. I unatoč ozlijedi „nagovorila“ je Niku da je pravi trenutak da postane Bengals.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 17:50