StoryEditorOCM
Košarkasve je spremno

Nije šala, hrvatski reprezentativac odlazi u Partizan? Vijest iznenadila i srpske medije

Piše SPORT SD
23. prosinca 2023. - 10:15

Hrvatski reprezentativac, Jaleen Smith, rođen je u Teksasu, ali je većinu karijere proveo igrajući košarku u Europi. Naturalizirani Amerikanac je državljanstvo dobio na poziv izbornika Damira Mulaomerovića.

U karijeri je igrao za Heildeberg, Ludwigsburg, Albu Berlin i Bolognu, za koju trenutno nastupa.

Sada se među novinarima pojavila informacija da bi Smith mogao postati novi igrač Partizana. Smith je u Bolognu stigao početkom sezone, ali se nije nametnuo, pa bi već u siječnju mogao promijeniti klub.

Partizan je u potrazi za bekom te se nadaju da bi im hrvatski reprezentativac mogao doprinijeti u rješavanju problema s kreacijom. U priči je postojao jedan problem, a to je bio Smithov agent Miško Ražnatović, s kojim Partizan nije u najboljim odnosima. Ali, kako jutros javlja B92, Smith više nije Ražnatovićev igrač, tako da nema više ni te prepreke.

Vijest o transferu je začudila i srpske medije, a ni oni nisu očekivali ovaj potez.

Smith je ove sezone zaigrao u 13 utakmica Eurolige za Virtus i u prosjeku provodio samo 11 minuta na parketu uz prosjeke od 5.3 poena, 1.5 skokova i 0.8 asistencija. Puno uspješnije je igrao u protekle dvije sezone za Albu, za koju je u Euroligi nastupio 64 puta uz prosjek od deset poena po susretu. Smith od Eurobasketa 2022. nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:04