Košarkakrivo mjesto, krivo vrijeme

Neviđena policijska brutalnost: mladog košarkaša policija tukla i mučila elektrošokovima i to zbog pogrešnog parkiranja

Piše R.R.
24. svibanj 2018. - 21:11
brown

Nije važno ako igraš u NBA ligi, a policija nije upoznata s tom činjenicom, za njih si tek jedan afro-amerikanac koji se – pogrešno parkirao. No iživljavanje nad mladim igračem Milwaukee Bucksa Sterlingom Brownom nema nikakvog opravdanja. Policija je zaista bila brutalna u svom iskazivanju moći. Tamnoputi mladići su ponekad žrtve najobičnijih frustracija policajaca na terenu.

Brown je početkom ove godine tijekom noću navratio u jednu od prodavaonica, ali je pogrešno parkirao zauzevši dva mjesta koja pripadaju osoba s invaliditetom. S obzirom na to da se scena dogodila u dva ujutro, možda je računao da neće nikome smetati.

 

No zasmetao je dežurnom policajcu koji je odmah zatražio pojačanje jer visoki tamnoputi mladić je pogrešno parkirao. Ubrzo je pristiglo pet vozila, cijeli slučaj snimljen je kamerom. Iako Brown nije pokazivao nikakvu želju za otporom, svejedno je svladan i to elektrošokerom, a iživljavanje se i nastavilo dalje.

Nesretni košarkaš se narednog dana pojavio na treningu pun modrica i posjekotina. Suigračima je otkrio što mu se dogodilo, u klubu su znali, ali nisu željeli izlaziti s ovom pričom u javnost. No sada, kada su snimke dostupne nema smisla više negirati još jedan slučaj policijske brutalnosti.

 

#POLICIJA#KOšARKAš#STERLING BROWN