StoryEditorOCM
Košarkau Podgorici

Izvrsni Mazalin odveo oslabljeni Zadar do pobjede na ABA Superkupu

Piše Dražen Žura
19. rujna 2023. - 17:12

Zadar je uspio nadvisiti momčad FMP-a i tako izboriti borbu za poziciju od 5.do 6. mjesta u ogledu s Megom. Unatoč tomu što su u jednom trenutku imali i dvadesetčetiri poena, njihov suparnik se nije predavao došli su plus četiri i stali pred zadarskom obranom. Ranije je rečeno kako zbog viroze u Podgoricu na ABA Super kup nije otputovao Božić, dok je protiv FMP-a rotacija dodatno bila umanjena jer je na klupi sjedio Drežnjak!

Inače, odlično otvaranje Zadra, brzih 6:0, zateklo je momčad FMP koja se nije „ odledila” ni nakon tri poena Walker, jer je su ušli u zadarski mlin. Mazalin, pod obručem, Lakić s jednom, potom s dvije „trice” Mekića odjurili su na plus dvadeset, a igrala se sedma minuta. Onda je kapetan Ramljak ubačajem za dva poena podigao prednost na plus 24, međutim, FMP je preko Ašćerića i Subotića ublažio njihovu neugodnu situaciju, ipak, Klarica ih je s dva plus jedan na poluvrijeme poslao s vodstvom Zadra 32:12.

Povratak iz svlačionice kao da je osvježio momčad iz beogradskog Železnika, istina, nakratko ih je s tri poena zabrinuo Lakić. Ali iza toga, Zadrane su u „trokut” stavili Walker, te Ašćerić i Subotić koji su sa po jednom „tricom” počeli značajno urušavati prednost suparnika! Zadru je do novih poena trebalo punih pet minuta, napad je realizirao Jambrović. K tomu trener Danijel Jusup je kod osjetne prednosti podosta izmiješao momčad, ali je i kroz minuta, nakon što se FMP spustio na minus devet, rekao igračima: „ Stali smo s obranom, stali smo trčati”. I ne samo to, nego se krenulo gubiti lopte, doslovce vratili su suparnicima, sve ono ono što su oni njima

darivali, osobito u prvoj dionici. U trenucima kad je FMP počeo pritiskati, Jambrović je ubacio „ tricu”, kasnije i za dva poena, tako da je prije treće dionice bilo 45:34!

Svoje prve sekunde u igri Matović je obilježio s tri poena, uzvratio je Lakić, ali i sve razigraniji Walker za kojeg Zadar nije imao rješenje, pa se ušlo u seriju koš za koš! Iza toga, FMP se pokazao daleko koncentriraniji u oba smjera, Šaranović i Watson su doveli svoje na svega poen zaostatka(56-57), neduog potom Šaranović je s dva slobodna bacanja doveo FMP do prvog vodstva na utakmici(60:59), ali je Jambrović Zadrane odveo s minimalnom prednosti u zadnju četvrtinu! Opet je FMP uzeo prednost(69:65), a nešto ranije Jusup je iskoristio minutu odmora, kako bi upozorio igrače, istaknuvši potrebu za mirnim napadima. Jedan takav s tri poena završio je Lakić i donio traženu situaciju, na sve je nakon promašena tri slobodna bacanja, Mazalin uhvatio loptu i ubacio za dva poena, onda je ukrao loptu Walkeru i zabio, što je značilo novu prednost Zadra, odnosno, četiri viška! Još dva slobodna, uspješno je odradio Žganec i razlika je povećana, nešto više od minute i po do kraja! Valja kazati kako je FMP koju sekundu manje od četiri minute bio bez realizacije!

FMP Socerbet -Zadar 71: 77 (12: 32, 22:13, 26:16, 11:16)

PODGORICA – Dvorana: SC „ Morača”. Gledatelja:150. 

Suci: Mario Majkić (Slovenija), Dragan Porobić (Bosna i Hercegovina), Bojan Popović (Crna Gora).

FMP: Watson(10), Živanović (2), Turner, Subotić(11), Pavićević(3), Stepanović(4), Walker(16), Šaranović (4), Simović, Matović (3), Vuković, Ašćerić(18).

ZADAR: Klarica(3), Sikirić, Žganec(7), Mazalin(26), Njegovan, Lakić(16), Mekić(8), Jambrović(9), Grbić, Ramljak(8)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 11:55