StoryEditor
Košarkaneće se nastaviti

Nakon Litavaca i Belgijci prekinuli košarkaško prvenstvo te proglasili prvaka prema trenutačnom stanju na ljestvici, Gjergji deveti uzastopni naslov

Piše Hina
14. ožujka 2020. - 22:18
Arhiva/AFP

Prvenstva Belgije za košarkaše i odbojkaše definitivno su prekinuta zbog pandemije koronavirusa, objavile su obje nacionalne federacije ovih sportova u subotu, a košarkaškim prvakom postala je momčad Oostendea, koju je i do devetog uzastopnog naslova doveo hrvatski stručnjak i sadašnji izbornik belgijske reprezentacije Dario Gjergja.

U trenutku prekida natjecanja Oostende je bio vodeći s učinkom 13-4, ispred Mons-Hainauta (12-5) i Antwerpa (11-6). Čelnici Belgijskog košarkaškog saveza odlučili su proglasiti prvaka prema trenutačnom stanju na ljestvici, koja će biti korištena i za plasman klubova u europska košarkaška natjecanja u sljedećoj sezoni.

S druge strane, odbojkaška federacija je odlučila da neće proglasiti prvaka, dok će belgijske predstavnike u europskim natjecanjima odrediti savjetujući se s Europskom odbojkaškom konfederacijom, objavljeno je u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 06:12