StoryEditorOCM
KošarkaDubrovnik pa Mega

Nakon Badnjaka i na Uskrs igraju u Beogradu: ‘Trebali bismo biti doma s obiteljima. To je cijena...‘

Piše Frane Vulas
28. ožujka 2024. - 15:03

Košarkaši Splita gosti su Dubrovnika u 27. kolu Favbet Premijer lige (petak, 17 sati). Teško je to iskušenje za sastav trenera Slavena Rimca (skor 23-3) koji je u lovu na prvoplasirani Zadar (24-2) u borbi za ‘jedinicu‘ uoči play offa. S druge strane Dubrovnik (12-14) je osigurao mjesto u doigravanju.

U prvom ovosezonskom ogledu ovih momčadi u Gospinom polju Split je slavio 76:72, ali je u zadnju četvrtinu s prednošću ušao domaćin. ‘Žuti‘ spajaju dva gostovanja, nakon Dubrovnika u petak, na Uskrs su gosti Mege Mis u Beogradu.

- Moramo biti maksimalno fokusirani i imati dobru energiju. Dubrovnik je vrlo nezgodna momčad, pogotovo u svojoj dvorani. Morat ćemo biti na našem nivou da bismo pobijedili. Svaki poraz nas udaljava od pozicije broj jedan – naglasio je Rimac.

Potom u nedjelju na Uskrs (18 sati) trenutno deveti ‘žuti‘ (skor 11-13) nastavljaju borbu za play off regionalne lige. Igokea m:tel (12-12) koja je sedma je gost Cibone u subotu, a u ponedjeljak osmi SC Derby (11-11) je gost Crvene zvezde Meridianbet.

- Izuzetno nam je to bitna utakmica za plasman. Ne ovisimo sami o sebi, nego i o drugim utakmicama u posljednja dva kola. Mega je u nizu od pet pobjeda, izgleda stvarno dobro. U zadnjoj utakmici su na gostovanju svladali i Crvenu zvezdu. Bit će to stvarno zahtjevna utakmica, ali to shvaćam kao lijep izazov. Mislim da tu imamo što za reći. Oni će također biti motivirani. Mi smo ih pobijedili u prvoj utakmici (88:73, nap.a.) - rekao je Rimac.

O momčadi Mege je kazao.

- Mnogo trče, često šutiraju za tri poena, vole igrati jedan na jedan. Imaju veliku individualnu kvalitetu i talent. Nadam se našoj dobroj utakmici i pobjedi, za to će treba koncentracije, samopouzdanja i doza hrabrosti. Već smo pokazali da to ova momčad ima. Moramo svi biti na istoj valnoj duljini. Igrači moraju biti svjesni što je svakom od njih zadatak da dođemo do pobjede. Nema tu puno pametovanja, momčadi s kojima se borimo, prije svih Derby, ima teške utakmice. Ali pobjeđivali su i do sada jake protivnike. Mi se okrećemo sebi. Ako i ne izborimo play off, neka to bude uz pobjede, ne uz poraze – naglasio je Slaven Rimac.

Nakon Badnjaka sada će Split i na Uskrs igrati u Beogradu?

- Kada krene košarkaška sezona nama praktično nema nikakvog praznika, jednostavno ideš od utakmice do utakmice. Iskreno nisam uopće ni razmišljao o tim stvarima, s ovako gustim rasporedom razmišljamo samo o utakmicama i treninzima, kako ćemo se odmoriti, a nekad se dogodi da si na putu na te neke datume kada bismo trebali biti doma s obiteljima. To je cijena bavljenja ovim sportom - smatra Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:04