StoryEditorOCM
Košarkakomentar

Najsportskiji mali grad: Omiš je dao mnogo velikih košarkaških imena, ali klub nikada nije bio dio elite, vrijeme je da naprave i taj povijesni korak

17. srpnja 2021. - 15:30

Nova dvorana koja je ugostila ovogodišnje finale Kupa Krešimira Ćosića je tu. Struka je tu. Podrška grada je tu. Sponzor je tu (sponzori). Talenti su to već odavno znamo tu. A i pojačanja su kažu na putu. Sportski direktor Ivan Mimica, trener Mladen Vušković, voditelj omladinskog pogona Ante Nazor, makar idejni, odnosno što se tiče osmišljavanja cijelog projekta. To je premijerligaški sastav po pitanju struke.

Pa onda niti ne čudi da u Omiš Čagalj Toursu iduće sezone pucaju jako visoko, na Premijer ligu. Ne treba se u sportu previše zaletjeti, pogotovo da se dogodi da želje nadmaše mogućnosti, pa da se akumuliraju dugovi. Međutim, prilika se zbog svega navedenog otvara i sama po sebi jer su Omišani s vremenom stvorili, izgradili većinu preduvjeta za to.

Andrija i Ante Toni Žižić, Ivo Bilanović, Mimica, Ivica Radić, Đuro Nenadić, Mate Kalajžić, Matej Rudan... mnogo je velikih košarkaških imena dala ova sredina. A da pritom baš nikada nije bila dio košarkaške elite. Dapače, što se novije povijesti tiče 2019. je predvođena iskusnim Mimicom momčad ušla u Prvu ligu. A iduće sezone Omišani će se posebno potruditi da naprave i taj povijesni rezultat, da uđu u najviši rang.

Idući korak je Premijer liga. Prirodni korak. Ako Omiš ima futsal prvoligaša, dvostrukog prvaka, kada se sve ovo stavi na papir nije nemoguće da će dogodine imati i košarkaškog premijerligaša. Time bi se potvrdio, odnosno s obzirom na veličinu grada zauzeo posebno mjesto na sportskoj karti Hrvatske, ali i šire. Kao najsportskiji mali grad na svitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 14:13