StoryEditorOCM
KošarkaNavijač Bijelih

Na Gripe stiže čovjek čiji otac je zbog Hajduka izvukao pištolj na stadionu u Beogradu. Nastao je kaos, upala milicija

Piše Frane Vulas
8. ožujka 2024. - 12:22

Večeras će košarkaši Splita na Gripama protiv Mornar-Barskog zlata tražiti pobjedu kojom bi ostali u utrci za plasman u play off Admiral Bet ABA lige (18 sati). ‘Žuti‘ love priključak u borbi za doigravanje, mjesto među osam najboljih klubova regije, ali i crnogorski sastav traži bijeg sa začelja. A na klupi momčadi iz Bara već sedmu godinu sjedi Mihailo Pavićević (65). Poznat je Pavićević po tome što je u mladosti bio veliki navijač Hajduka i tadašnje Jugoplastike, kao i njegova obitelj. U jednom starom intervjuu nam je crnogorski stručnjak pričao o tome kako je njegov otac, invalid bez noge, svojevremeno čak i izvadio pištolj na jednoj utakmici Hajduka kontra Partizana na stadionu JNA u Beogradu!

- Moja familija, to su bili najveći hajdukovci u čitavoj Crnoj Gori. To su bila čuvena nedjeljna popodneva i slušanja radio javljanja Ede Pezzija s Plinare pa poslije s Poljuda. Svaka Hajdukova pobjeda popraćena je od strane mog oca Jovana pucanjem iz lovačke puške! A kad bi izgubio onda tri dana nisi smio ništa da ga pitaš. Tako je to prešlo i na mene, brata, strica... - pričao nam je Pavićević. A o tom famoznom izvlačenju pištolja na stadionu JNA nam je kazao.

image
Zvonko Pavić/Cropix

- Kad je pokojni stric kupio „kola”, onda smo išli na utakmice u Split. Bilo je tu dosta dogodovština. Išli smo sa susjedom u Beograd na utakmicu Partizan - Hajduk. Bila je velika zima. Pokojni otac je u međuvremenu ostao bez noge u nesreći na željezničkoj stanici. I gubi Hajduk 3:0, otac počinje da psuje, ljut k‘o puška. A neki momci iza nas provociraju. Ja se plašim da ih ne čuje jer si u to vrijeme mogao nositi pištolj uz dozvolu. Znao sam da otac ima pištolj – pričao nam je Mihailo.

- U jednom momentu jedan od njih kaže ocu: „Ajde stari prekini!”. Kad ga je otac čuo izvadi pištolj. Nastaje bježanija najstrašnija. Ja na njega. Kad prilazi nam policajac u civilu. Ja već pomislio: „Gotovo je!” Traži dozvolu, otac je daje. Sreća da je bio tu i slušao je baš sve. Vidi invalida i na kraju mu nije napisao niti prijavu nego nas je ispratio sa stadiona da ne dođe poslije do incidenta. Pozvao nam je i taksi. I takvih je scena bilo – pričao nam je Pavićević u tom intervjuu.

image
Zvonko Pavić/Cropix

A ta ljubav je s Hajduka prešla i na Jugoplastiku.

- Zbog Šolmana sam počeo igrati košarku. Pokušavao sam imitirati njegov skok šut. Svi su me u gradu zvali Šolman. Zbog njega sam od prvog do posljednjeg dana igračke karijere nosio broj 12. Onda sam išao gledati i njihove utakmice, najviše u Beogradu – pričao nam je Pavićević o pokojnoj legendi kluba s Gripa.

Prilikom prošlog gostovanja Mornara u gradu pod Marjanom prošle sezone sve je oduševio kada je nakon susreta juniorima Hajduka javno čestitao na plasmanu na Final Four UEFA Youth League.

- Čestitam omladincima Hajduka na plasmanu u polufinale Lige prvaka, to je zaista veliki uspjeh. To je stvarno veliki rezultat kada se zna koliko se u Europi ulaže u nogomet. Na to trebaju biti ponosni svi u klubu i svi navijači – istaknuo je tada Pavićević.

Njegov brat Đorđije Pavićević bivši je trener kluba, predsjednik Mornara, nekadašnji predsjednik ABA lige. Koncem prošle godine prema pisanju crnogorskih medija je uhićen s još tri osobe zbog navodnog švercanja duhanskih proizvoda.

image
Željko Puhovski/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

Standings provided by Sofascore

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:50