StoryEditor
Košarkaalkarski božić

Mogu li nastaviti niz i protiv jake Gorice: optimizam Sinjani temelje na zaista odličnoj formi

Piše Mišo Gulić
21. prosinca 2019. - 17:06

Glavno pitanje uoči ovog vikenda među ljubiteljima košarke u Sinju je može li Alkar sjajnu seriju od tri pobjede produžiti i na četiri te na taj način zaključiti ovu polusezonu koja je bila i više nego uspješna.

Optimizam Sinjani temelje na zaista odličnoj formi i činjenici da iz utakmice u utakmicu Alkar izgleda sve bolje, što će posljednje pobjede protiv Šibenke kod kuće i Hermes Analitice te Sonik Puntamike na strani, dovoljno dobro potvrditi.

S druge strane, teško je osporiti i kako je trećeplasirana Gorica objektivno favorit, papirnato u svakom slučaju. No, teren je jedino mjerilo kvalitete, a goste kao i svaki put do sada čeka paklena atmosfera i nabrijani domaćini.

- U dobrom smo ritmu, odlično radimo na treninzima i evo to je došlo na naplatu. Sada nas čeka jedan izuzetan protivnik, momčad koja je gubila samo od Splita, Zadra i Cibone i koja je u gostima ostvarila čak četiri pobjede. Naravno, mi smo puni samopouzdanja, želimo godinu zaključiti na najbolji mogući način i nastaviti ovaj dobar pozitivan niz., kazao je u najavi trener Alkara Damir Milačić.

Sa šest pobjeda na kontu sinjska je momčad premašila očekivanja što se polusezonskog učinka tiče i za sada se sigurno drži u play off zoni, s pogledom na još bolje pozicije i ne bez osvrtanja na ono ispod. Zaista je veliku stvar Alkar napravio dvjema vezanim gostujućim pobjedama kontra izravnih konkurenata. Kako god da završilo u subotu (19 sati) u Ićinoj dvorani, bit će ovo jedan jako lijep i ugodan alkarski Božić.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 12:24