Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Košarkaprije pauze

Mali dalmatinski derbi: kraj crnog niza na Baldekinu, stiže zadarski Sonik

Piše Krešimir Gulin
21. prosinca 2019. - 16:38

Uvjerljivom pobjedom nad ‘fenjerašem’ Hermesom košarkaši Šibenke prekinuli su niz od tri poraza. Međutim, ‘narančaste’ muči još jedna neugodna serija. Naime, na Baldekinu nisu slavili gotovo dva mjeseca, točnije od 25. listopada kada im je gost bilo Škrljevo. Prigodu da konačno razvesele svoje navijače Šibenčani imaju danas kada igraju ‘mali’ dalmatinski derbi sa zadarskom Sonik Puntamikom (18 sati):

- Sve ćemo napraviti da večeras prekinemo taj niz. Uvijek je lijepo pobijediti prije odlaska na neku pauzu, a naročito pred božićne blagdane - kazao je Tonko Vuko, krilni centar Šibenke.

Iz šibenske perspektive ‘najzeznutiji’ su Petani, koji je dugo godina bio ljubimac Funcuta, zatim Marić, Popić i dvojac koji je također igrao na Baldekinu, ali u ugaslom Jollyu - Špralja i Segarić:

- Sve su to prekaljeni košarkaši, koji u svakom trenutku mogu odigrati dobru utakmicu. Činjenica je da Puntamika šutira tridesetka trica po utakmici. Moramo im otežati šut i pokušati ga svesti na što manji postotak - rekao je Dženan Rahimić, pomoćni trener Šibenke.

#SONIK#ŠIBENKA

Izdvojeno