StoryEditorOCM
KošarkaBorba za ‘jedinicu‘

Ludi ritam Splita se nastavlja, a na Gripama se nadaju i nevjerojatna serija. Pokušat će je prekinuti MVP mjeseca

Piše Frane Vulas
7. veljače 2024. - 16:38

Čak petu utakmicu u razmaku od samo devet dana košarkaši Splita odigrat će u četvrtak navečer. ‘Žuti‘ su u sklopu 21. kola Favbet Premijer lige gosti Zaboka (17.30 sati).

Ovaj susret momčadi trenera Slavena Rimca stiže samo tri dana nakon senzacionalnog trijumfa nad Partizan Mozzart Betom u Beogradu. Trijumf nad euroligašem je jako odjeknuo, a ‘žuti‘ su iz Srbije produžili prema Bedekovčini. Nema nikakvog spora kako će zbog tog podviga dvorana u Zaboku biti još i dodatno ispunjena, a pogotovo onda i ona na Gripama kada u subotu navečer u Admiral Bet ABA ligi u goste Splitu stigne Budućnost VOLI.

Split je u posljednje vrijeme u jako dobrom nizu. ‘Žuti‘ su u seriji od šest pobjeda u svima natjecanjima, a u zadnja 24 susreta upisali su 21 pobjedu. Niz je još impresivniji ako se gleda samo domaće prvenstvo u kojem je sastav s Gripa u seriji od 13 pobjeda.

U ovom susretu trener Rimac neće moći računati na Vitu Kučića koji još nema pravo nastupa u domaćim natjecanjima, na centra Krešimira Ljubičića koji je ozlijedio prst (obnova ozljede)... Unatoč tome i akumuliranom umoru, Split je apsolutni favorit. Prvo ime domaćina je Dino Cinac (35) koji je izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) hrvatskog prvenstva za mjesec siječanj. U prosjeku je prošlog mjeseca bio na 22,2 poena, 6 skokova i 2,8 asistencije. U pobjedi nad Cibonom je zabio 31 poena, a DepoLink Škrljevu čak 42!

Split vodi veliku borbu sa Zadrom za ‘jedinicu‘ u domaćem prvenstvu. Momčad s Gripa ima skor 18-2, dok je sastav iz Višnjika na omjeru pobjeda i poraza 17-2.

image
Jakov Prkić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:55