StoryEditorOCM
KošarkaNe zaboravljaju

Ludega li grada, ludega li svita... Na Gripama najveće ovacije pob(i)rao igrač gostiju, Split uvjerljiv u derbiju

Piše Frane Vulas
21. listopada 2024. - 20:09

Split je bez većih problema opravdao status favorita protiv oslabljene Šibenke te u susjedskom derbiju stigao i do četvrte uzastopne pobjede na startu domaće Favbet Premijer lige košarkaša. Konačan rezultat bio je 97:62. Maksimalan učinak na otvaranju hrvatskog prvenstva uz Split ima još samo Zadar.

Već nakon samo šest minuta imali su „žuti” dvoznamenkastu prednost, bilo je 14:4. Ozbiljno je sastav trenera Slavena Rimca shvatio ovaj susret. Obrana je bila agresivna i koncentrirana, a u napadu su se čak desetorica upisali u strijelce do poluvremena, svi koji su ulazili u igru. S druge strane njegov kolega Roko Jurlina opet je imao mnogo poteškoća s rosterom, nije bilo u kadru kapetana Martina Junakovića, Pavla Paića, Mihe Škedelja, Antonija Klarina... Dvije trice na otvaranju druge četvrtine ubacio je Vito Kučić. Već u 17. minuti ubačajem Tonka Vuke imao je domaći sastav u prvom poluvremenu najvećih plus 16, semafor je pokazivao 46:30.

No, najveće ovacije ne baš brojnih domaćih navijača pob(i)rao je igrač gostiju. Ponajbolji u redovima Šibenke bio je Josip Jukić, dugogodišnji član i zaštitni znak Splita, dijete kluba, igrač poznat po svojoj borbenosti. Čak se i jedna skupina navijača „žutih” u kojoj je (bio) i njegov mlađi brat po njemu tada prozvala „Jukićevci”. Svaki njegov dobar potez, pa tako i jednu tricu, ovacijama su i u ponedjeljak navečer pozdravljali navijači Splita.

image

Josip Jukić



 

Nikola Vilić/Cropix

Svaki put kad bi se gosti u drugom poluvremenu pokušali približiti, uslijedio bi novi nalet domaćina. Antonio Jordano je tricom prvi put „žute” odveo na 20 razlike, 61:41 u 23. minuti. Na krilima Renata Serdarušića napravili su tada gosti seriju 9:0, ali više od toga nije išlo. Dapače, u samoj završnici susreta, kada su se Šibenčani malo raspali (samo sedam postignutih poena u zadnjoj četvrtini), otišli su domaći i na čak 97:60.

Trener Splita Rimac raspodijelio je igračima minutažu. Najefikasniji je kod domaćina bio Kučić s 20 poena (četiri trice), dok je Ante Perkušić dodao 17. Goste su predvodili Jukić s 15 i Serdarušić s 14 poena. U petak je Split gost Dinama u domaćem prvenstvu, a nedjelju je u Admiral Bet ABA ligi gost Borca u Čačku.

Split – Šibenka 97:62

Split – Dvorana KK Split na Gripama. Gledatelja 400. Utakmica 4. kola Favbet Premijer lige košarkaša: Split – Šibenka 97:62 (22:15, 30:22, 19:18, 26:7). Suci: Bojan Kruljac, Marko Mustapić i Matej Findri (svi iz Zagreba).

Split: Shorter (6), Jordano (7), Katić (3), Klepo, Kučić (20), Vuko (12), Perkušić (17), Škara (4), Pavin (1), Benson (11), Kapusta (7), Ljubičić (9).

Šibenka: Bobek, Pleadin (7), Begić, Badrak (8), Vujičić (8), Jukić (15), Serdarušić (14), Šarić, Škugor (8), Brajković (2).

 

Standings provided by Sofascore
image

Vito Kučić


 

Nikola Vilić/Cropix
image

Ante Perkušić i Filip Vujičić


 

Nikola Vilić/Cropix
image

Shannon Shorter


 

Nikola Vilić/Cropix
image

Borna Kapusta

 

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 20:10