StoryEditorOCM
KošarkaZA SVA VREMENA

Luđe ne može! Svi pričaju o sinoćnjem čudu, ovo se događa jednom u sto godina i ući će u povijest hrvatske košarke

Piše Marko Bilić
16. siječnja 2024. - 05:32

Zabok je u prošlom kolu pobijedio Cibonu, usred Zagreba. Zabok je prije toga pobijedio i Dinamo, usred Zagreba. Dvije od pet najboljih momčadi Favbet Premijer lige.

Vodeći Zadar mu je, pak, u goste stigao bez najboljeg igrača Luke Božića i bez ozlijeđenog kapetana Marka Ramljaka. Sve je mirisalo na gustu utakmicu... moguće iznenađenje.

I bi tako. Do poluvremena. Vodio je domaćin 32:23, zamirisalo je još jače, a onda su Zadrani ipak okrenuli i na odmor otišli sa svojom prednosti od 41:38.

I onda se dogodilo ono zbog čega pišem ovaj tekst. Mirakul, čudo, nazovite to kako god. Nakon odmora domaćin kao da je ostao u svlačionici, a na parket poslao svoje hologramske projekcije, u deset minuta igre Zabok nije dao niti jedan jedini koš!? Deset minuta na nuli.

Rezultat treće četvrtine: Zabok - Zadar 0:22. Teško se prisjetiti nečeg sličnog. Ja se ne sjećam. Ma, niti s dječjih utakmica. Da netko cijelu četvrtinu, na svome parketu, nije dao niti jedan koš. Nula. Ništa. 0.

A ako volite brojeve, vratimo se na onih 32:23 za domaćina, ono kad je mirisalo, a koje je Zadra pretvorio u 38:63. Serija 6:40. Bez Božića i Ramljaka, na terenu momčadi koja je pobijedila Cibonu i Dinamo u gostima. Konačni rezultat 58:79. 

image

Dario Drežnjak

Jure Mišković /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:26