StoryEditorOCM
Košarkačetvrtfinale

Lovre Runjić nakon plus 49 u prvom susretu četvrtfinala play offa: Posao nije gotov, a mi imamo samo jedan cilj!

Piše Frane Vulas
10. svibnja 2023. - 21:31

U prvom susretu četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske košarkaši Splita su na Gripama pregazili zagrebački Bosco 104:55 (27:13, 26:14, 22:10, 29:18) i poveli 1:0 u seriji. Čak sedmorica ‘žutih‘ zabili su dvoznamenkasti broj koševa, a najviše Lovre Runjić 17.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Od početka susreta imali smo dobar intenzitet i to je najbitnije, to čini razliku. Vodimo 1:0, ali moramo se ponovno dobro spremiti i za drugu utakmicu i u nju ponovno ući jako. U trenucima kada smo malo skinuli nogu s gasa vidjelo se da momčad Bosca zna igrati košarku, da nisu slučajno u play offu. Pokušat ćemo seriju završiti u Zagrebu - kazao je Splitov trener Srđan Subotić.

Runjić je uz Matu Kalajžića bio ponajbolji od ‘žutih‘. Svih 40 minuta Split je bio u potpuno u utakmici, bez obzira na visoko vodstvo jer je u nekoliko navrata imao i čak plus 53. - Nije bitan rezultat, bitno je samo ovih 1:0. Idemo dalje, posao nije gotov. Imamo samo jedan cilj, svi smo na njega fokusirani. Mislim da je najbolje odigrati ovako, ne podcjenjivati protivnika, a kada igraš na sto posto i manja je mogućnost ozljede. Fokusirani smo i ozbiljni – naglasio je Runjić.

- Čestitke Splitu, ovo je bio dosta ružan poraz. Nama su ove dvije utakmice trebale poslužiti kao nekakva nagrada, a na kraju je ispalo kao kazna. Split je puno kvalitetniji. Da bismo pružili nekakav otpor morao bih cijelo vrijeme držati veterane u igri što baš i nema nekakvog smisla. Vjerujem da je mlađim momcima ovo bila dobra škola. Nadam se da ćemo u Zagrebu odigrati bolju utakmicu - kazao je trener Bosca Ivan Tomas.

Košarkaš Bosca Toma Rukavina je poslije teškog poraza izjavio.

- Pokazali smo jako malo od onoga što smo vježbali i pripremali. Uopće nismo igrali obranu, prolazili su nas kako su htjeli. U napadu nismo vrtjeli nikakve akcije i rezultat je to pokazao. Nadamo se što boljem rezultatu u drugom susretu u Zagrebu, da barem pružimo što bolji otpor, odigramo momčadski i pokušamo pobijediti – rekao je Rukavina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:26