StoryEditorOCM
Košarkaoštar istup

Legendarni Crnogorac brutalno izvrijeđao igrače Partizana: ‘Wagnerovci, bježite prema Zapadu kao četnici 1945.‘

Piše SPORT SD
29. lipnja 2023. - 09:26

Bogdan Tanjević, legendarni crnogorski košarkaški trener, na svom je Twitteru brutalno izvrijeđao inozemne zvijezde Partizana koje su napustile klub nakon sjajne sezone u kojoj su osvojili regionalnu ligu i došli nadomak Final Foura Eurolige.

Partizanova legija strananca klela su u Grobare i onda otišla za milijunima

Francuski centar Mathias Lessort prelazi u Panathinaikos, a na rastanku je rekao da obožava Partizan i da zauvijek ostaje Grobar. Amerikanac Kevin Punter poslije dvije godine prešao je u Barcelonu, a pitanje je dana kada će otići i Izraelac Madar, Australac Exum te Amerikanac LeDay.

"A u ruka Mandušića Vuka biće svaka puška ubojita… Veliki Žoc, nauči ih kako se koristi vlastiti talenat, oni, pred 20 tisuća navijača ljube dres, iz ljubavi prema klubu, poslije nađu veću KESU, raziđu se, a Žocu ostave priliku "da se dokazuje". Veliki Željko. Čak ni on, ne može svake godine roditi dva muška blizanca", napisao je Tanjević na Twiteru.

Trener koji se izjašnjava kao "ekstremni Jugoslaven" zatim je nastavio s uvredama:

"Partizanovi "Wagnerovci" u bježaniji prema Zapadu, negdje su oko Zidanog Mosta već, sjećaju se dana, kad su ljubili dres, pred vjernih 20 tisuća navijača... (Ljubav, kako to gordo zvuči). Partizanovi "Wagnerovci" u bježaniji od Partizana, već negdje oko Zidanog Mosta, (koja vas godina sjeća na ovo?) pokazat će koliko VRIJEDE, već iduće godine, u novom "ljubljenom" dresu.. Vidjet ćemo!"

Vuk Mandušić je Srbin iz zadarskog zaleđa koji je slavu stekao boreći se po Ravnim Kotarima i šibenskom kraju za Mlečane protiv Turaka u 17. stoljeću, a što se tiče usporedbe Partizanovih zvijezda na odlasku s wagnerovcima, Tanjević želi reći kako ih smatra plaćenicima koji napuštaju "bitku" kada je najteže. napuštaju u najtežem trenutku za nju.

Zidani Most je važno prometno čvorište u Sloveniji, blizu granice s Hrvatskom, gdje su se 1945. godine partizanima predali crnogorski četnici u bijegu pred trupama NOB-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:37