StoryEditor
Košarkaposeban fond

Kyrie Irving nudi financijsku pomoć košarkašicama: Nadam se da će smanjiti ekonomski teret koji je nametnulo ovo teško razdoblje

Piše Hina
28. srpnja 2020. - 23:38
Streeter Lecka/AFP

Zvijezda NBA lige i Brooklyn Netsa Kyrie Irving ponudio je financijsku pomoć košarkašicama koje ne žele igrati ove sezone u WNBA zbog pandemije koronavirusa.

Irving je objavio kako će preko novoosnovanog fonda, KAI Empowerment Initiative igračicama podijeliti 1.5 milijuna dolara.

- Ova platforma stvorena je za podršku igračicama WNBA u nadi da će smanjiti ekonomski teret koji je nametnulo ovo teško razdoblje - rekao je košarkaš u izjavi.

Nekoliko igračica je odbilo igrati skraćenu sezonu WNBA-e koja je započela 25. srpnja zbog straha od koronavirusa ili kako bi se mogli posvetiti antirasnim prosvjedima u Sjedinjenim Državama.

- Stupio sam u kontakt s nekoliko WNBA igračica koje su odlučile igrati i onima koje su odlučile da neće igrati. U tim sam razgovorima shvatio što stoji iza njihovih odluka, te kako će one utjecati na njihove živote i obitelji - kazao je Irving.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 19:58