StoryEditorOCM
KošarkaNEDOSTIŽNI SPRINGFIELD

Kuki opet ostao 'pred vratima' Kuće slave, u generaciji 2017. od Europljana priznanje Nikosu Galisu

3. travnja 2017. - 16:16
ARH021106KUKOC64

Ponajbolji hrvatski košarkaš Splićanin Toni Kukoč nije niti u 2017. godini postao član košarkaške Kuće slavnih u američkom Springfieldu. Očito nekadašnjeg člana legendarnih Bullsa još uvijek "ne doživljavaju" dovoljno iako mu je karijera koju je okončao 2006. godine bila izrazito bogata.

Tek da se ponovi gradivo, nakon što je sa splitskim "žutima" uzeo tri naslov prvaka Europe bio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva i Europskog prvenstva, a pet puta je bio najbolji košarkaš Europe, dok je igrajući za reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske osvojio osam medalja

Došao je u NBA gdje je uzeo tri prstena prvaka sa Bullsima u postavi sa Jordanom, Pippenom, Grantom, Rodmanom ... bio najbolji "šesti igrač" Lige što je izuzetno cijenjeno priznanje. No sve to nije bilo dovoljno, od Europljana je pak u Kuću slavnih primljen Grk Nikos Galis koji je sa Grčkom osvojio titulu prvaka Europe, te tako postao šesti košarkaš sa Starog kontinenta koji je zaslužio to priznanje. Uz napomenu da Galis nikada nije zaigrao u NBA ligi (iako je rođen u SAD-u, u New Jerseyu).

U klasi 2017. u Kuću slavnih primljeni su još nedavno preminuli izvršni direktor i tvorac Chicago Bullsa Jerry Krause, nekadašanja zvijezda Uconn Rebecca Lobo, trener sveučilišne momčadi Kansasa Bill Self, najzvučnije ime obe generacije Tracy McGrady, dva puta najbolji strijelac lige i igrač koji je odigrao 7 All Star utakmica, te potom George McGinnis, Tom Jernstedt,  Zack Clayton i Mannie Jackson.

- Nisam prestajao plakati kada sam čuo da sam ušao u Hall of Fame. Od suza nisam mogao niti okrenuti broj telefona svoje supruge kako bi joj ispričao što se dogodilo – ispričao je McGrady novi počasnik Kuće slavnih.

Nadamo se da će ovakve emocije biti i kod Tonija Kukoča kada ga jednom nazovu i kažu mu kako je ušao u Kuću slave.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 06:03