StoryEditorOCM
KošarkaŠOK POD OBRUČIMA

Košarkaški svijet u nevjerici, senzacija kakva se ne pamti: velesila ide kući, pala u prve dvije utakmice Mundijala!?

Piše Marko Bilić
27. kolovoza 2023. - 18:17

Puče prva senzacija na Svjetskom prvenstvu u košarci. I to kakva! Nakon samo dvije utakmice eliminirana je velesila ovoga sporta - Francuska! Ovo uistinu nitko nije očekivao ni prognozirao, Francuzi su kao i uvijek na Mundijal stigli u ulozi jednog od najvećih favorita za medalje... Kad ono, idu kući, a da je prvenstvo tek počelo.

Čuda su moguća i u košarci. Prvo su Kanađani isprašili Francuze s nevjerojatnih 30 koševa razlike, cijeli svijet je ostao u čudu zbog tog rezultata, da bi danas bolja od njih u Jakarti senzacionalno bila i Latvija (88:86).

Zanimljivo, Francuzi su cijeli susret imali sigurnu prednost u rukama, često i više od deset koševa razlike, u posljednju četvrtinu ušli s 12 koševa viška, dok je Latvijcima konačni rezultat ujedno i njihovo prvo vodstvo na utakmici! Francuzi su vodili 39 i pol minuta, ali su izgubili...

Sad je to najmanje važno, ali spomenimo da su za Francusku zabijali Fournier (27), Yabusele (18) i Batum (13), dok su slavlje Latvije trasirali Žagars (22) i Smits (20).

image

Nando De Colo nije uspio razigrati svoju momčad

Afp

Nakon dva odigrana kola H-skupine Kanada i Latvija imaju po dvije pobjede, a Francuska i Libanon po dva poraza, posljednja runda ne može ništa promijeniti, Francuzi su nokautirani i - eliminirani!

Od ostalih današnjih rezultata Svjetskog prvenstva kojemu su domaćini Indonezija, Japan i Filipini izdvajamo pobjedu Dominikanske Republike nad Italijom (87:82), te Njemačke nad Australijom (85:82), kao i domaćina Japanaca nad Finskom (98:88), iako su gubili čak s 53:71...

image

Evan Fournier zabio najviše, ali nije pomoglo Francuzima, idu kući

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 00:12