StoryEditorOCM
KošarkaKad će taj petak...

Košarkaši Splita love petu uzastopnu pobjedu na startu domaćeg prvenstva, u prvoj od tri teške utakmice u pet dana

25. listopada 2024. - 07:31

Košarkaši Splita gosti su Dinama u 5. kolu domaće Favbet Premijer lige (petak, 20 sati). Pred momčadi s Gripa opet je težak program. U razmaku od manje od 48 sati "žuti" imaju spomenuto teško gostovanje u Zagrebu, a onda im slijedi i nezgodno gostovanje kod Borca u Čačku u sklopu Admiral Bet ABA lige (nedjelja, 16 sati prijenos Arenasport 5). Potom već u srijedu u domaćem prvenstvu na Gripe stiže Zadar. U razmaku od pet dana imaju tri zahtjevne utakmice.

Momčad trenera Slavena Rimca jako je dobro otvorila sezonu. U domaćem prvenstvu Split je na maksimalnom učinku u prva četiri kola. Utakmica u Košarkaškom centru Dražen Petrović doći će "žutima" kao pravi test. Neće biti mogućnosti za kalkuliranja, makar nešto treba ostaviti i za Čačak. Taman kada seu posljednjim susretima vratio američki centar Barret Benson ostao je Rimac bez Borisa Tišme koji je stradao na treningu.

Međutim, ovosezonski Split djeluje čvrsto, kompaktno. Spomenute izostanke zasad jako dobro kompenzira kroz učinke ostalih igrača, momčadi u cjelini. Iskusni Shannon Shorter igra kapetanski, bio je MVP zadnjeg kola regionalne lige, David Škara igra na reprezentativnom nivou, u zadnje vrijeme i Krešimir Ljubičić, već standardni reprezentativci Borna Kapusta i Antonio Jordano su se uklopili kao da su na Gripama već godinama, ne tek par mjeseci...

image

Trener Splita Slaven Rimac
 

Nikola Vilić/Cropix

Dinamo je pak na polovičnom učinku 2-2. U zadnjem kolu poražen je na "gostovanju" kod Cibone. U tom susretu Dinamo je posustao u drugom poluvremenu. Momčad Dinama od ove sezone vodi Vanja Miljković (zadnji angažman u češkim Pardubicama), koji je naslijedio izbornika reprezentacije Hrvatske Josipa Sesara.

Okušao se ove sezone sastav Dinama u kvalifikacijama Fiba Europe Cupa, ali je neslavno prošao u ogledima protiv francuskog Bourgogne Dijona (porazi 84:95 i čak 57:105). Na ovom susreti domaći će organizirati i poseban događaj posvećen herojima grada Zagreba, vatrogascima i medicinskim sestrama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 07:31