StoryEditorOCM
Košarkapao je furnir

Košarkaši Šibenke iz devetog pokušaja došli do prve pobjede u Ligi za prvaka

Piše Krešimir Gulin
30. travnja 2023. - 23:12

Košarkaši Šibenke iz devetog su pokušaja došli do prve pobjede u Ligi za prvaka. Dapače, pobijedili su Furnir s tolikom razlikom da će biti bolje plasirani od ‘dubravaša’ čak i ako završne bodovno poravnati.

To znači da su Narančasti osigurali startnu peticu uoči doigravanja, odnosno da su u četvrfinalu play offa izbjegli nekog od ABA ligaša te će ići na nešto lakšeg suparnika- Cedevitu Junior.

Momčad trenera Damira Milačića riješila je stvari već u prvom poluvremenu, koje su odihgrali na tragu onih dobrih izdanja koja su ih krasila većim dijelom sezone.

Domaćini su od početka gradili prednost dobrom obranom i dominacijom u napadačkom skoku. A kada je Klarin vezao dvije trice prvi put su otišli na dvoznamenkastu razliku (23:12).

Nekoliko sjajnih poteza odigrao je brzi playmaker Brocić te je uz pomoć mladaca Bobeka i Antića odveo svoje na velikih plus 25 (48:23).

I dok je Narančastima gotovo sve polazilo za rukom, uzalud je ruke širio Jeronimo Šarin, Šibenčanin na klupi Zagrepčana jer je njegova ekipa bila totalno van ritma u prvih 20 minuta. Za tri poena su šutirali poraznih (1/13), a nisu bili puno bolji ni s linije slobodnih bacanja odakle su promašili čak sedam puta.

U drugom poluvremenu Šibenka je vrlo brzo stekla i 30 poena viška te je do kraja utakmice u pitanju bilo samo odrađivanje posla i ‘pumpanje’ koš razlike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:42