StoryEditor
KošarkaTanji roster

Konačno i neka zarada od prodaje: Zadrani ostali bez pouzdanog centra, ali dobili odštetu u visini jednogodišnjih primanja prisječnog igrača ABA lige

Piše Dražen Žura
18. srpnja 2019. - 18:46
zadar_sibenik28-181218

Svoj boravak u redovima KK Zadar zaključio je William Magarity koji je iskoristio mogućnost ranije postignutog dogovora kako se trogodišnji ugovor može raskinuti uz obeštećenje prema zadarskom klubu. Koliko že Zadrani zaraditi na transferu igrača o čijem se odlasku saznalo zahvaljujući na službenoj klupskoj stranici, još nije poznato. Šveđanin koji uz sebe ima i američku putovnicu seli se u Španjolsku, točnije u Manresu.

Kroz statističke podatke vidljivo je kako je Magarity imao zapažen učinak u zadarskom, nažalost, u jednom trenutku se "poskliznuo" na doping kontroli pa je zbog krivog lijeka morao mirovati. Iznimno vrijedan krilni centar Zadrana svaku je minutu provedenu na parketu zaradio svojim zalaganjem, kako u obrani, tako i pred protivničkim košem. Prije Zadra igrao je za švedski Norrkopings UBF, talijansku Angelico Biella, za Boston College i Davidson University u sklopu NCAA američke sveučilišne lige.

- Zahvaljujemo se Williamu i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri. Dobra vijest je kako će klub nakon dugo vremena uprihoditi od prodaje nekog igrača. Vjerujemo kako će i u budućnosti Zadar surađivati s igračima sličnih kvaliteta i predispozicija – kazao je Branimir Longin, sportski direktor kluba, međutim, u prvoj informaciji o odlasku Magaritiya nije se objavio iznos zarade.

- Ono što je važno za napomenuti jest kako je odšteta za igrača podmirena u cijelosti te je suradnja zaključena u prijateljskom ozračju. Williamu Magarityu u daljnjoj profesionalnoj karijeri od srca želimo sve najbolje, puno sreće i uspjeha te mu se ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju – zaključio je Longin, ne ulazeći u finacijsku priču.

Nešto rječitiji bio je Željko Žilavec, direktor Zadra, ali se ni on zbog korektnosti prema igraču i agenciji nije izjasnio u brojkama.

- Mogu kazati da je odšteta u visini jednogodišnjih primanje prosječnog igrača ABA lige, kojeg bi Zadar mogao sebi priuštiti. Više bih se fokusirao na činjenicu da je klub nakon dugo dugo vremena uspio zaraditi na odlasku nekog igrača i to treba biti smjernica koja će nam pomoći u finacijskom stabiliziranju kluba. Što se tiče novih igrača, krajem idućeg tjedna ćemo imati više informacija - kazao je Žilavec.

#ODLAZAK#WILLIAM MAGARITY

Izdvojeno

06. srpanj 2020 21:00