StoryEditorOCM
Košarkalakše je priznati

Što je sada, zašto su Gripe opet prazne? Niti je skupo, niti je Hajduk, već je razlog isti kao uvijek

Piše Iva Majić
9. studenog 2023. - 18:47

Pustoš na Gripama. Nije puno prošlo od rujna kada smo pisali o Davis Cupu i praznim tribinama velike dvorane. Vadili smo se na skupe karte, a takve uistinu i jesu bile, jer 40 euro za ulaz je puno izdvojiti za hrvatski džep. Pa hajde, izostanak publike smo tako opravdali.

No, isti prizor gledamo i danas, samo što su ovaj put karte – besplatne!

Doduše, ne radi se o tenisu i igra se u domu "žutih", pa što drugo onda nego košarka. A tko? Hrvatska ženska reprezentacija traži svoju kartu za Eurobasket 2025. godine, a protivnice su viceprvakinje Europe - Španjolska.

Besplatan ulaz, ne igra Hajduk, istina radni je dan, ali sat u kojem je većina gotova s poslom. Koji je onda razlog praznih Gripa? Ženski sport naravno, pa što drugo? Što se ovdje ima za vidjeti? Mišljenje je koje dijele mnogi, a zapravo našim djevojkama nisu ni dali priliku. Vjerojatno je kako oni koji zastupaju takav stav o ženskoj košarci kao lošoj i "negledljivoj", nikad nisu ni gledali istu uživo... Dakle, ovaj put za prazne Gripe moramo okriviti hrvatsku sportsku (ne)kulturu.

A kako trenutno ide djevojkama? Otišlo se na predah s rezultatom 34:32 za izabranice Stipe Bralića protiv najtrofejnije reprezentacije iz Europe! 

Ako vam je žao što niste na tribinama, priliku za popravak imate već u nedjelju kada hrvatska reprezentacija u 18 sati igra protiv Nizozemske. Taman nakon Hajduka s Poljuda stignete na Gripe...

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 19:07