StoryEditor
Košarkamladost i iskustvo

KK Zadar predstavio još dva pojačanja, trener Nazor najavljuje agresivnu igru: Ciljevi su uvijek najviši

24. kolovoza 2019. - 16:37

Svoju novosezonsku priču košarkaši Zadra započeli su prije dva tjedna i kako ističe trener Ante Nazor sve teče prema zacrtanom planu u okviru čega su i dovedena nova lica na Višnjik.

- Zadovoljan sam. Naravno, u okviru mogućeg jer ne smijemo zaboraviti da imamo određene limite što se tiče financija. Bilo je i nekih igrača koji su bili naša želja, ali Zadar očito nije bio njihova. Odredili smo da nećemo nikoga moliti i da u sezonu idemo s igračima koji ovdje žele doći i koji žele prihvatiti ovu sredinu, filozofiju, način igranja i težak rad.

To je jedina formula za ono što očekujemo u nadolazećoj sezoni – kvalitetnu igru te izbjegavanje stresa – poručio je Nazor, koji pak ima lijepe riječi za dvojicu u povelikom nizu novih u zadarskom dresu, iskusnoga Ivana Siriščevića i mladog Jana Palokaja, igrače koji predstavljaju ono čemu je težio, spoj mladosti i iskustva. Što se pak strategije tiče, Nazor naglašava:

- Radimo na tome. Uz to moramo brzo reagirati i moramo biti kompletni kad nam se priključe igrači koji dolaze iz SAD-a. Imamo i opciju za još jednog visokog igrača, a bilo je i nekih kombinacija i za još jednog niskog. Vidjet ćemo hoćemo li se odlučiti za dovođenje dva igrača ili jednog kvalitetnijeg – pojasnio je Nazor i nstavio vezano uz stil kojem će težiti...

- Inzistirat ću na agresivnoj igri u obrani, posebno na domaćem terenu. Imamo jednu od najmlađih momčadi u posljednjih nekoliko godina te se nadam da će takav stil igre afirmirati pokojeg igrača. Ciljevi su uvijek jasni – proći ABA ligu bez stresa. Što se tiče prvenstva i kupa ciljevi su uvijek najviši. Ova sredina ne trpi alibije – iskreno će Nazor.

Siriščević iza kojeg su brojni klubovi u karijeri, svoj dolazak u Zadar povezao je uz odlično poznanstvo s Nazorom.

- Znam da puno traži od igrača, ali u konačnici se to uvijek isplati. Za moj dolazak osim davnašnje želje da igram u Zadru, utjecali su i obiteljski razlozi i blizina doma – kazao je Siriščević.

Svoje pravo vatreno krštenje daroviti Palokaj kojeg je ranije “pikirao” Nazor, ističe zadarsku košarkašku pozornicu kao mjesto gdje se možeš dokazati...

- Svima je poznato da je Zadar grad košarke i to je zasigurno utjecalo na moju odluku. Ovdje sam došao s ambicijom da ostvarim što je moguće više pobjeda te da gradimo pobjednički mentalitet.

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 23:00