StoryEditorOCM
Košarkaod 19 sati

Kaštelani večeras u Sućurcu love pobjedu, Perkušić: ‘Uz podršku publike možemo izboriti majstoricu‘

Piše F. V.
17. svibnja 2023. - 08:15

Košarkaši Ribola Kaštela i Dubrovnika igrat će u Sućurcu drugi susret finalne serije za prvaka Prve lige. U prvom susretu odigranom u subotu u Gospinom polju Dubrovčani su uvjerljivo slavili 86:67 i u seriji na dvije pobjede poveli 1:0. Jedna pobjeda momčad trenera Ivana Perinčića dijeli od povratka u elitno društvo nakon deset godina. Kaštelanima treba pobjeda kojom bi izborili majstoricu u Dubrovniku, a za to će im nužna biti i podrška njihovih navijača.

Utakmica se igra na Sokolani u Kaštel Sućurcu, u srijedu u 19 sati. Ulaz je slobodan. Pobjednik finalne serije izborit će mjesto u Premijer ligi iduće sezone. Poraženi će u dva izlučna susreta za još jedno mjesto u eliti razigravati s pretposljednjom momčadi HT Premijer lige Zabokom.

Dubrovčani su dominirali Prvom ligom, na koncu su uvjerljivo i stigli do ‘jedinice‘. No, jednom su u pet dosadašnjih ovosezonskih međusobnih susreta momci trenera Damira Rančića ipak uspjeli slaviti pa se domaćini nadaju reprizi takvog ishoda.

- Način na koji smo ušli u prvu finalnu utakmicu je neprihvatljiv za utakmice takve važnosti. Sada ipak igramo na domaćem terenu i nadam se da ćemo imati dobru atmosferu te da ćemo uz pomoć publike odigrati jaku i kvalitetnu utakmicu te finalnu seriju vratiti u Dubrovnik – vjeruje igrač Ribola Kaštela Ante Perkušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 15:17