StoryEditorOCM
KošarkaI LOVE THIS GAME

Kakav preporod Darija Šarića! Nova fenomenalna predstava našeg asa, zajedno s Curryjem mete protivnike sve od reda

Piše Marko Bilić
4. studenog 2023. - 09:54

Navijači Golden Statea viču "Šariiiiiiiiiic". Naš Dario Šarić sjajno se snašao u momčadi Stevea Kerra i Stephena Curryja, očito je trade u ovaj klub za njega bio pun pogodak, opet ima slobodu u igri i zapaženu ulogu.

U pobjedi nad Oklahomom (141:139) Šibenčanin je zabio 20 koševa za isto toliko minuta igre (šut 6:9, trice 4:7), tomu dodao šest skokova, tri asistencije, te jednu osvojenu loptu. Sjajan učinak s obzirom na minutažu igranja.

Pogotovo impresivan Dario je bio u otvarajućoj četvrtini, za samo sedam minuta ubacio je 11 koševa, od toga tri trice. Već drugu utakmicu za redom Šarić je drugi strijelac Warriorsa, Curry pa on... Da priča bude još zanimljivija ovo je i druga utakmica za redom koju je njegova momčad dobila košem dvije desetinke sekunde prije kraja, ovaj put u mrežicu je položio Curry.

Warriorsi su na učinku 5:1, odličan ulazak u natjecanje, ovo im je bila prva utakmica u novooformljenom NBA kupu. Igra se za neovisan trofej, ali se pobjede računaju za ukupan skor u sezoni, sve osim finalne utakmice u Las Vegasu 9. prosinca.

Momčadi su podijeljene u šest skupina, po tri na Istoku i Zapadu, igra svatko sa svakim, dalje ide na ispadanje, četvrtfinale, polufinale, finale.

U svakom slučaju "Golden State priča" krenula je super za Darija Šarića.

image

Uhvatio ruku....

Getty Images Via Afp
image

Nema prolaza kraj Darija...

Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:21