StoryEditorOCM
Košarkaspustio pogled

Jokić nakon bolnog poraza jednom izjavom zabrinuo čitavu Srbiju: ‘Moram razmisliti o tome...‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
20. svibnja 2024. - 08:35

Denver Nuggetsi neće obraniti naslov prvaka NBA lige. U sedmoj utakmici serije eliminirali su ih Minnesota Timberwolvesi i to pred njihovim navijačima u Denveru nakon što su ispustili veliku prednost od 20 poena.

Minnesota je slavila rezultatom 90:98, a Nikola Jokić ubacio je 34 poena uz 19 skokova i sedam asistencija. Nije bilo dovoljno...

Jokić je odgovarao na pitanja novinara nakon bolnog poraza, pokušao je objasniti što se to dogodilo u drugom poluvremenu - pišu Sportske novosti.

- Pogađali su, imali su puno ofenzivnih skokova, a mi smo imali puno otvorenih šuteva. No, događa se da ponekad promašiš, a mi smo danas promašili puno. Nije samo do nas, i oni su odigrali dobru obranu, zato i imaju najbolju obranu u NBA – kazao je srpski košarkaš.

Zašto je tako teško obraniti naslov u NBA ligi?

- Teško je jer su druge ekipe gladnije, bolje nego prošle sezone, i svatko nas vjerojatno želi pobijediti.

Vaši suigrači vjerovali su da su bolji, teško im je pao poraz?

- Imali smo sedam utakmica, i ako su nas dobili, onda su bolji i trebamo im čestitati. Imali smo svoje prilike, ali jednostavno su bolji.

Što trebate učiniti kako biste se vratili pobjedama?

- Pokušat ćemo biti bolji, na individualnim razinama i kao momčad, i u trenerskom smislu. Puno je talenata u ligi i jednostavno morate biti savršeni da biste osvojili naslov.

Poraz pred domaćom publikom?

- Naravno da ne želiš izgubiti pred svojim navijačima. Borili smo se, davali najbolje od sebe i nadam se da će oni to cijeniti. Ili neće, vidjet ćemo u sljedećoj sezoni.

Mogu li Timberwolvesi postati vaši rivali u budućnosti?

- Mislim da im je momčad tako složena. Pogledajte samo njihov roster, imaju dva All Star igrača, dva vjerojatno najbolja obrambena igrača u NBA-u, Mikea Conleyja koji je vjerojatno najpodcjenjeniji igrač lige.

Hoćete li se ovog ljeta vratiti u reprezentaciju Srbije?

- Ne znam prijatelju, vidjet ćemo. Moram razmisliti o tome – rekao je Jokić i spustio pogled.

Ako bismo morali pogađati, to bi zasad bilo više ‘ne‘ nego ‘da‘, ali vrijeme će pokazati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 03:26