StoryEditorOCM

Joe Mazzulla ostaje na klupi Boston Celticsa

Piše Hina
1. lipnja 2023. - 21:05

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Boston Celtics objavila je kako će Joe Mazzulla (34) i sljedeće sezone biti njihov prvi trener. 

Mladi Mazzulla je preuzeo Celticse neposredno uoči početka ove srzone nakon otkaza Imeu Udoki zbog kršenja klupskih pravila te je vodio prošlogodišnje finaliste do omjera pobjeda 57-25 i statusa drugog nositelja Istočne konferencije te čitave lige uoči doigravanja.

U doigravanju Boston je stigao do finala Istoka u kojem je nakon zaostatka 0-3 u pobjedama protiv Miami Heata stigao do 3-3 i odlučujuće sedme utakmice na svom parketu, ali ipak nije uspio postati prvi sastav koji je kompletirao veliki preokret.

"Radi se o sjajnom vođi, a s iskustvom koje je stekao ove sezone može postati samo bolji je ruvijek pokušava naučiti nešto", kazao je predsjednik košarkaških operacija u Celticsima Brad Stevens.

No, Mazzulla će morati pronaći novi stožer jer su tri dosadašnja pomoćnika - Ben Sullivan, Aaron Miles i Mike Mose - odlučila preseliti u Houston gdje će biti asistenti svom donedavnom šefu Udoki koji će sljedeće sezone voditi Rocketse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:09