Košarkadugo bez pobjede

Jakov se vraća za prekid posta na Baldekinu: cilj je Osječanima oboriti 'vrijednosnice'

Piše Krešimir Gulin

Dugo, predugo traje pobjednički post Šibenke na Baldekinu. Naime, ‘narančasti’ su zadnji put slavili na svom parketu još tamo 25. listopada protiv Škrljeva. Tu ne računamo slavlje nad Dubravom u Vukovaru, gdje je Šibenka bila službeni domaćin Zagrepčanima.

Prigodu da prekinu taj neugodni niz, momci trenera Edija Dželalije imaju u danas od 18 sati kada im u goste stiže Osijek. Dobra vijest za ‘narančaste’ glasi da se u momčad vraća iskusni play Jakov Vladović, koji je zbog rupture mišića propustio zadnje tri utakmice. Koliko je taj branič falio Šibenki najbolje sugerira utakmica prošlog kola s Alkarom u kojoj su ‘narančasti’ izgubili čak 22 lopte.

- Vjerujem da ćemo takve greške protiv Osijeka svesti na minimum, jer u suprotnom ćemo imati problema. Moramo pobijediti i krenuti novim tokom - veli branič ‘narančastih’.

Nekim novim tokom krenula je i uprava kluba koja je raskinula ugovore s Primorcem i Dašićem. Vladović će imati zahtjevan zadatak jer su ‘brokeri’ najopasniji baš na bekovskim pozicijama. U prvom planu su njegov Zadranin Lovre Bašić i nekadašnja nada Cedevite Antonio Jordano. I trener Dželalija još uvijek čeka na prvu pobjedu na Baldekinu za kormilom Šibenke.

- Ne robujemo statistici, ali vrijedi istaknuti kako Osijek ima tri pobjede u nizu, a mi dva poraza za redom. Motivacija postoji. Ekipa je dobro trenirala, kompletni smo. Očekujem da pružimo dobru partiju i da se odužimo svojim navijačima za podršku - zaključio je trener Šibenke.

#BALDEKIN#PRVA LIGA#ŠIBENKA