StoryEditor
Košarkaiznad obruča

Ivan Perinčić sjeda na klupu Zadra: Za mene je posebnost više jer smo obiteljski kroz nekoliko generacija vezani uz klub

15. srpnja 2021. - 21:22

Ivan Perinčić, novi je trener Zadra, potvrdio nam je osobno lanjski pomoćnik Veljka Mršića kojem je ukazano povjerenje za trogodišnje razdoblje koliko bi trebao sjediti na jednoj od najužarenijih košarkaških klupa u Hrvatskoj. Perinčić je protekle sezone u brojnim izostancima tadašnjeg trenera Mršića preuzimao momčad i vodio utakmice, tako da mu nije nepoznato područje, kao i većina igrača koji su potvrdili svoje ugovore s KK Zadar.

- Prije svega želim iskazati zahvalnost Nadzornom odboru kluba na čelu s predsjednikom Ivanom Mijolovićem što mi je ukazan čast i privilegija da vodim Zadar. Za mene je posebnost više jer smo obiteljski kroz nekoliko generacija vezani uz Zadar. Nadalje, drago mi je što su u klubu prepoznali moj rad u prethodnoj sezoni, istina, u ulozi pomoćnika, ali kako navodite i u velikom broju utakmica kroz samostalni rad, bilo da je riječ o ABA ligi, HT Premijer ligi i pak Kupu Krešimira Ćosića. Također želim iskazati zahvalnost kolegi Mršiću na suradnji u jednoj posve zahtjevnoj i kompleksnoj sezoni u kojoj su ostvarena dva trofeja. Njemu želim sve najbolje na mjestu izbornika reprezentacije Hrvatske – kazao je Perinčić, iza kojeg je rad u Cedeviti, Zaboku, Gorici, kao i reprezentaciji kao pomoćnik Mršiću.

- Svjestan sam kako odmah moramo svi zasukati rukave i poraditi na slaganju momčadi i stručnog stožera kako bi spremno dočekali početak nove sezone, nadam se u kompletnom sastavu. Moram prikupiti informacije o igračima koji su na tržištu, dok su prvi prioriteti ostanak Dominika Mavre i Justina Cartera, onda čemu vidjeti na čemu smo . zaključio je Perinčić.

item - id = 1113037
related id = 0 -> 1138193
related id = 1 -> 1138080
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 06:17