StoryEditor
Košarkana čekanju

Iskupljenje na Višnjiku: novi igrač Zadra Carter u Francuskoj šakom nokautirao suparnika i nanio mu tešku ozljedu

20. rujna 2020. - 11:30
Novi igrač Zadra vuče za sobom i priču o incidentu i tučnjavi na parketu

Zadar je u pet do dvanaest posegnuo za zamjenom unutar momčadi, odnosno, Veljko Mršić nije u potpunosti bio zadovoljan učinkom Jacobija Boykinsa, pa je uskočio iskusni Justin Carter koji još nije doputovao u Hrvatsku, tako da neće konkurirati za utakmicu protiv Šibenke.

- Moje kolege koje su radili s njim, imaju samo dobre riječ o Caretru, istina, lani mu se u Francuskoj dogodio incident i njegova je velika želja da sa sebe ispere tu mrlju iz svoje karijere koja je bogata. Igrao je u mnogim europskim klubovima i svim europskim natjecanjima. Od njega očekujemo dobru igru u obrani i napadu, zapravo, 33-godišnji bi Carter svojim iskustvom trebao biti lider momčadi.

Koliko je spreman?

- Radio je u Americi individulano zbog problema koji su mučili i nas u Europi, ali će nadam se vrlo brzo biti spreman – zaključio je Mršić.

Ono što stoji iza incindenta kojeg je igrajući u Francuskoj napravio Justin Carter ogleda se kroz sukob na utakmici njegovog Chorale Roanne Basketa i Pau Ortheza. Nakon naguravanja sa suparničkim igračem Carter mu je uputio oštar udarac u lice i nanio tešku ozljedu, klub ga je otpustio nakon što mu je vodstvo Pro A lige izreklo kaznu od deset utakmica zabrane igranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. studeni 2020 00:14