StoryEditorOCM
Košarkaneočekivano

Hrvatski reprezentativac šokirao svojim transferom, španjolski mediji tvrde da je prešao u redove najvećeg rivala

Piše Hina
14. lipnja 2024. - 18:41

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja (29), koji je ove sezone osvojio tri trofeja s Real Madridom, prešao je u najvećeg rivala Barcelonu, izvijestile su u petak novine Marca i Mundo Deportivo.

Dva kluba nisu trenutno odgovorila na upit. Hezonji ugovor s Real Madridom istječe za 17 dana, a pregovarao je s upravom oko produženja ugovora. U srijedu je nakon osvojenog naslova prvaka Španjolske rekao da mu je Real "poput obitelji" i da "idućih godina klubu i navijačima želi donijeti još titula". Ranije je izjavio da se nada produljenju ugovora.

Novine Marca, sa sjedištem u Madridu, izvijestile su da nije uspio postići sporazum pa je potpisao ugovor s Barcelonom u kojoj je bio od 2012. do 2015. godine. Navodno nije bio zadovoljan ponudom koju mu je dao Real jer osjeća da više vrijedi.

Barcelona nije osvojila niti jedan trofej u protekloj sezoni, zbog čega je smijenila i trenera. Novine Marca navode da je s Hezonjom potpisala ugovor na "četiri sezone i plaću od 3 milijuna eura za svaku od njih".

Novine Mundo Deportivo, sa sjedištem u Barceloni, također pišu da će mu plaća biti 3 milijuna eura neto godišnje, ali da je potpisao ugovor na pet godina. Time bi prema pisanju medija trebao biti jedan od najplaćenijih košarkaša u Europi. Hezonja u petak nije bio dostupan za komentar.

On je u ljeto 2022. došao iz ruskog UNICS Kazanja u Real Madrid s kojim je zatim osvojio Euroligu. Ove sezone je opet s Realom došao u finale Eurolige gdje je poražen 80-95 od Panathinaikosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 18:42