StoryEditor
Košarkadomaći s glavom u ljubljani dočekuju cibose

Hrvatski derbi u Jazinama

Piše PSD.
22. travnja 2008. - 15:29

U Jazinama se čeka Cibona, ali je lako čitljivo kako su njihove misli zapravo već u Ljubljani na finalnom turniru NLB lige, gdje ih u poluzavršnici očekuje susret s Hemofarmom. Jer, ulog je velik, čak je na kontu već sedam ligaških bodova, plus tri što su izborili F-4 koji su mogu dodatno uvećati za pet bodova, odnosno još sedam!

Puno više nego što može donijeti jedan dvoboj, koji svojim ishodom, u ovom trenutku, neće promijeniti sliku na zaslonu hrvatskoga košarkaškog prvenstva! Ali, "cibosi“ su za Zadrane posebna priča, koju bi rado zaključili pobjedom i na tim krilima krenuli k Ljubljani. Aco Petrović se nije previše želio baviti suparnikom kojeg okružuju prilični problemi....

- Definitivno imaju problema s kojima se neću previše opterećivati. Ono što mogu očekivati, obzirom da sam puno puno puta stajao na suprotnoj strani, jest da u trenutku kad su ranjivi, atmosfera u Jazinama ih homogenizira. Moja razmišljanja logično više su usmjerena na petak ( Hemofarm op.p), međutim, ovdje idu u pravcu pokušaja da pobjedom zatvorimo utakmicu kako bi gotovo i teoretski osigurali jedinicu koja nam je važna prije doigravanja za prvaka Hrvatske – kazao je Aco.

U dosadašnjim dvobojima kroz NLB ligu i naše prvenstvo, podsjetimo, Zadar vodi tri prema nula. Kako do „pokera“?

- Nema tu prevelikog skrivanja mačke i miša, sve se dobro zna. Mi moramo limitirati Warrena i Mulaomerovića, prema kojima će biti usmjereno najviše pažnje. Jer, oni kudikamo više od ostalih mogu nam kreirati probleme. Što se tiče nas, ono što u uvom trenutku ne mogu kazati jest odgovor na pitanje hoće li zbog ozljede ahilove tetive biti upotrebljiv Pankracije Barać - kratko će Petrović o taktici.

Nije Aco propustio još jednom "očešati“ se o Hrvatski košarkaški savez...

- Kad smo upućivali zahtjev HKS-u, za odgodu utakmice s Cibonom, onda smo računali da nam je potrebno dva dana više odmora kako bi sanirali neke sitne ozljede kod nekolicine igrača. Na našu žalost molba nije uslišena! Gledano s aspekta Zadra, naša utakamica sezone je u petak u Ljubljani- iskreno će Aco.

Utakmicu iz Jazina će za pravo čudo prenositi HRT i to na svom Drugom programu, s početkom u 18.30 sati.

Dražen Žura / EPEHA

Prostrana bitka sa HKS-om 

I dalje traje zadarska bitka s HKS-om, oko suspenzije Tonija Prostrana, koju je zaradio zbog neodazivanja na reprezentativni poziv , odnosno odlazak na turnir u Njemačku. Stegovni sud HKS-a, Prostrana je na mjesec dana isključio iz košarke, kazna mu istječe 1. svibnja. Na taj način su Prostranu onemogućili sudjelovanje na Final- Fouru NLB lige, dobili smo odgovor iz KK Zadar.

#ALEKSANDARPETROVIĆ#KKZADAR#KKCIBONA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 20:00