StoryEditorOCM
Košarkanajjača liga svijeta

Hrvatska košarkašica oduševila Amerikance, ali joj poručili: ‘Bolje počni raditi trbušnjake, ako planiraš nositi to‘

Piše Sport SD
23. svibnja 2024. - 16:10

Hrvatska košarkašica Nika Mühl (23) debitirala je u WNBA-u, najjačoj ligi svijeta. Nakon problema s vizom zbog kojih nije zaigrala u prve četiri utakmice sezone, sada je dobila tri minute u pobjedi svog Seattle Storma 85:83 nad Indiana Feverom. Za to je vrijeme uhvatila dva skoka i promašila pokušaj za tri poena.

No, Nika je pažnju plijenila i prije utakmice, prije tjedan dana kada se pojavila u zavodljivoj modnoj kombinaciji. Obukla je široke traperice i sako ispod kojeg je bio kraći top. Jedan od prijatelja je na pokazane trbušne mišiće, vjerojatno u šali rekao:

- Bolje počni raditi na trbušnim mišićima, ako planiraš nositi to - objavila je Nika, privatnu poruku prijatelja.

Posjetimo, Mühl je odabrana 14. izborom na ovogodišnjem draftu nakon četiri godine na sveučilištu UConn, gdje je postala košarkašica s najviše asistencija u povijesti tog sveučilišta. U WNBA debiju igrala je protiv Caitlin Clark, donedavne suparnice sa sveučilišta koja je postala jedna od najvećih zvijezda američke košarke.

Mühl je ujedno postala i četvrta hrvatska košarkašica u povijesti WNBA-a, nakon Koraljke Hlede, Vedrane Grgin Fonsece i Ivane Dojkić. Dojkić trenutačno igra za New York Liberty, dok je prošle sezone bila u Seattleu, za koji sada nastupa Mühl.

image
Steph Chambers/Getty Images Via Afp
image
Steph Chambers/Getty Images Via Afp
image
Steph Chambers/Getty Images Via Afp
image
Steph Chambers/Getty Images Via Afp
image
Steph Chambers/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 08:50