StoryEditorOCM
KošarkaTreća utakmica

Gripe gore, s dvije domaće pobjede Žuti bi titulu vratili u Split. Rimac: ‘Igrat ćemo ratnički, spremni smo za ‘tuču!‘‘

Piše Frane Vulas
29. svibnja 2024. - 10:23
Trener Splita Slaven Rimac, kao ni njegov kolega na drugoj strani Danijel Jusup, nisu bili zadovoljni suđenjem u prva dva susretaZvonko Pavić/Cropix

Finalna serija doigravanja Favbet Premijer lige košarkaša seli u grad pod Marjanom. Nakon što su u prve dvije utakmice odigrane u Višnjiku Zadar i Split po jednom slavili, iduća dva susreta igraju se na Gripama. Prvi u srijedu navečer (20 sati, prijenosi MaxSport i Sportska televizija), četvrti u petak. Eventualni peti susret igrat će se opet u Zadru.

Očekuje se puna dvorana i odlična atmosfera. "Žuti" imaju prednost domaćeg terena u ova dva susreta, ali decibelnu nadmoć opet će vjerojatno imati gosti zbog svog Tornada. Split nema klasične "nogometne" navijače što je zadarskim fanovima kompliment, nema nitko na ovim prostorima. Branitelj naslova Zadar ima i momentum nakon uvjerljive pobjede u drugom susretu.

Međutim, u prvoj utakmici Split je pokazao kvalitetu i pamet, koncentraciju koja je potrebna u ovakvim susretima. Ako je mogao slaviti na Višnjiku, svakako može i na svojim Gripama. Nadamo se samo da nakon ovih susreta opet neće biti puno priče o suđenju kao nakon prve dvije utakmice kada su obje momčadi imale razloga da budu nezadovoljne nekim odlukama, kriterijem u kojem su se u drugom susretu puno bolje zbog svog fizičkog načina igre snašli Zadrani.

image

Shannon Shorter

Tom Dubravec/Cropix

Uz standarno Shannona Shortera na visokom nivou, pravog Tonija Perkovića, trebat će opet momčadi trenera Slavena Rimca i raspoloženi Boris Tišma. Bivši junior Real Madrida tražio se cijele sezone pa se našao u finalu. Njegova je bila ključna uloga u momčadi Splita u prva dva susreta. Rimac ga je čekao od početka sezone.

Igrat‘ ćemo ratnički

- Očekujem punu dvoranu. Veliki je interes navijača i naše i s njihove strane. Okrenuti smo sebi, kako popraviti ono što nije bilo dobro u našoj igri u drugoj utakmici. Nastojat ćemo imati potrebnu energiju. S obzirom na veliki broj utakmica u kratkom vremenu ova treća postaje već malo pitanje snage i umora, koliko koja momčad može zadržati koncentraciju – rekao je trener Splita Slaven Rimac.

Hendikep Splita su izostanci ozlijeđenih Tonka Vuke i Ante Perkušića, to su dva igrača manje u rotaciji. Međutim, Rimac je naglasio.

- Imam povjerenja u momke. Siguran sam da će dati sve od sebe i da ćemo izaći ratnički, spremni za "tuču", borbu, trku. Moje je iskustvo da na kraju takve stvari presuđuju, taj voljni moment, koncentracija, koliko ispoštuješ suigrače, zahtjeve trenera. Nadam se dobroj utakmici i da će na kraju publika uživati – uvjeren je Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 18:22