StoryEditor
Košarkagripe u 19 sati

Grgurević očekuje tešku utakmicu protiv Lovćena: Najjači su pod koševima, igraju s dosta kontakta

Piše Frane Vulas
16. listopada 2019. - 11:07

Lovćen 1947 Bemax je gost Splita u trećem kolu ABA 2 lige (početak u 19 sati), a s momčadi iz Cetinja u grad pod Marjanom bi možda mogao stići i Bogdan Bogdanović. 

Naravno, nije u pitanju poznati bek šuter Sacramento Kingsa i reprezentacije Srbije, već njegov imenjak i prezimenjak, mladi 18-godišnji crnogorski košarkaš koji u redovima Lovćena tek polako skuplja prve minute, sekunde.

Još čeka svoje prve ovosezonske u regionalnoj ligi, a u zadnjem domaćem ligaškom susretu Lovćena bio je na klupi. “Žuti” u ovaj ogled ulaze sa skorom 1-1 u ABA 2 ligi, kao i Lovćen. Na Gripama je svladan beogradski Dynamic Vip Pay, a potom je upisan poraz kod Novog Pazara.

- Lovćen je izuzetno kvalitetna momčad. Jezgra njihove momčadi je već dvije sezone na okupu. Prošle sezone su nas pobijedili na Gripama, ali i mi njih na njihovom terenu. Najjači su pod koševima, igraju s dosta kontakta. Očekujem tešku utakmicu – kazao je trener Splita Ante Grgurević koji je referirao i kako je bek Bruno Rebić bolestan.

Ove sezone Split pokazuje dva dijametralno suprotna lica, domaće i gostujuće. “Žuti” su slavili u sva tri domaća susreta u domaćoj i drugoj regionalnoj ligi, dok su poraženi na oba gostovanja.

- U najavi sezone sam govorio da će nam trebati jedan duži period, ne samo zbog toga što imamo novih igrača, već ćemo tek kada odmjerimo snage s drugima vidjeti okvirnu sliku našeg trenutnog stanja. Cilj svakog trenera da se to stanje tijekom sezone podiže, poboljšava. Imali smo tešku utakmicu u Novom Pazaru u kojoj su momci odigrali hrabro, čvrsto. Volio bih da nastavimo na tom tragu – poželio je Grgurević.

Neki od mlađih igrača skreću pažnju na sebe kroz nastupe za prvu momčad, za drugu momčad Universitas u drugom rangu natjecanja.

- Igrat će u seniorima kada doprinose momčadi. Naravno da će kredita za nekoga bit, ali se taj kredit treba zaraditi – naglasio je Grgurević. 

#KK SPLIT#ANTE GRGUREVIĆ

Izdvojeno

07. srpanj 2020 14:54