StoryEditorOCM
KošarkaPolufinalna serija

Gost ‘žutih’ je njihova crna mačka, trener Subotić vjeruje: ‘Domaći parket nam je vjetar u leđa‘

Piše Frane Vulas
20. svibnja 2023. - 13:00

U prvoj utakmici polufinala HT Premijer lige košarkaši Splita ugostit će Cedevitu Junior na Gripama (subota, 19 sati). Pred po svemu sudeći jako dobro popunjenim tribinama zbog toga što veliki interes vlada u gradu pod Marjanom, momčad trenera Srđana Subotića će uz pomoć navijača braniti prednost domaćeg terena, ‘jedinicu‘ zarađenu uoči početka play offa. Pokušat će Split u seriji na dvije pobjede s prednošću otići u Zagreb (utorak u 20 sati). No, na drugoj strani je crna mačka ‘žutih‘, momčad koju su u četiri ovosezonska ogleda svladali samo jednom, u posljednjem srazu. Tada su na simultanku iskusnog Krunoslava Simona odgovorili kanonadom trica. Taj recept kako zaustaviti Simona i društvo Split će pokušati ponoviti i ovaj put u pokušaju da se nakon 20 godina titula prvaka vrati na Gripe.

- Cedevita Junior je jedina hrvatska momčad s kojom ove sezone imamo negativan omjer. Jako su iskusna momčad s nekoliko mladih igrača koji im daju potrebnu energiju. Dobro su vođeni. Imaju Simona koji ima daje kvalitetu više i radi razliku. Pokušat ćemo doći do prve pobjede. Oni su možda u psihološkoj prednosti zbog toga što su nas ove sezone triput dobili, ali mi imamo prednost domaćeg terena. Vjerujemo da će nam to biti vjetar u leđa za prvu pobjedu u seriji – rekao je Subotić o susretu s momčadi kolege Damira Mulaomerovića, bivšeg hrvatskog izbornika.

Ton igri Cedevite Junior koja ‘žutima‘ očito ne leži daje Simon, a Splitovoj playmaker Dominik Mavra. Iz potonjeg progovara iskustvo.

- Međusobno se odlično poznajemo, ove sezone susreli smo se već četiri puta. Odradili smo pripremu za utakmicu i bit ćemo spremni. Stigao je dio sezone za koji se radi i trenira cijelu godinu, tako da sada idemo uživati i dati sve od sebe – skidao je pritisak Mavra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:21