StoryEditorOCM
Košarkasportske sankcije

Francuzi sankcionirali one košarkaše koje igraju u Rusiji i Bjelorusiji: ‘Više neće biti birani za nacionalne momčadi ako potpišu ugovor‘

1. kolovoza 2022. - 14:28

Francuski košarkaši koji su već angažirani ili su pred potpisom za neki od ruskih ili bjeloruskih klubova neće moći igrati za reprezentaciju do kraja rata u Ukrajini, objavio je Francuski košarkaški savez.

- Igrači i treneri više neće biti birani za nacionalne momčadi ako potpišu ugovor s ruskim ili bjeloruskim klubom sve dok traje sukob - objavio je Francuski košarkaški savez.

Odluka je, dodaje se, donesena 28. srpnja i "odnosi se na igrače koji su već potpisali ugovore s ruskim ili bjeloruskim klubovima". Ovo pitanje aktualiziralo se nakon što su francuski reprezentativci Livio Jean-Charles i Louis Labeyrie potpisali za CSKA iz Moskve, odnosno Uniks.

Nakon invazije ruske vojske na Ukrajinu 24. veljače, Međunarodna košarkaška federacija odlučila je isključiti Rusiju i Bjelorusiju iz svih svojih natjecanja do daljnjega. Istu odluku donijela je i Euroliga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. siječanj 2023 02:44