StoryEditorOCM
Košarkazar stvarno?

Evo riječi zbog kojih je Nikola Jokić zaradio direktno isključenje, navijači su u nevjerici

Piše SPORT SD
13. prosinca 2023. - 21:43

Nikola Jokić je još jednom glavna NBA priča, ali ovaj put se ne priča kako je srpski košarkaš ostvario triple-double ili srušio neki rekord već je tema činjenica da je isključen na utakmici između Chicaga i Denvera i to na netipičan način.

Isključenje se dogodilo pred kraj druge četvrtine kada se Jokić sucima bunio zbog nedosuđenog prekršaja Nikole Vučevića na njemu. Na televizijskim snimkama se jasno vidjelo kako se Jokić svađa sa sucem Markom Lindseyjom, ali ono što se dogodilo je bilo neobično. Naime, Jokić je isključen nakon samo jedne tehničke pogreške. To je šokiralo iskusne NBA komentatore koji se nisu složili s ovom odlukom.

- Ovo je grozno. Dajte mu tehničku, ali da ga izbacite? Ljudi nisu došli gledati suce, došli su gledati košarkaše. Dajte mu tehničku, ali on je dvostruki MVP, zaslužio je pravo da komunicira sa sucima - komentirao je cijelu situaciju nekadašnji košarkaš i aktualni televizijski komentator Stecey King.

Suci su u službenom izvješću nakon utakmice objasnili kako je Jokić uistinu isključen nakon prve tehničke, a na opetovano pitanje je li on dobio upozorenje između tehničke greške i isključenja ponovili su kako je isključen odmah.

- Jezik kojim se je služio je zaslužio promptno isključenje - stoji u sudačkom izvješću.

Gledatelji iz prvih redova čuli su ga kako je sucu Mousi Dagheru doviknuo:

"Call the fu**ing foul, motherfu**er!", vjerujemo da prevoditi ne treba.

Iako se utakmica igrala u Chicagu publika je negodovala zbog isključenje što nije čudno s obzirom na to da se u tom gradu nalazi velika srpska zajednica, a i u sklopu ove utakmice je održana ‘srpska noć‘. Zbog toga je zanimljivo zvučala i Jokićeva izjava.

- Dogodilo se što se dogodilo. Samo sam sretan što se ova utakmica nije igrala u Srbiji jer bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi završila. Neki momci mogu reći što god žele, a mislim da ponekad ono što ja kažem nije ni za tehničku grešku. Prešao sam granicu i razumijem to, ali ponekad se s tom rečenicom ne prelazi granica - rekao je Jokić koji nije htio ulaziti u dodatna objašnjenja.

- Volim svoj novac pa neću reći više ništa - aludirao je na to da bi ga NBA liga mogla kazniti zbog svojih riječi.

Jokić je u 16 minuta postigao 4 poena te imao 9 skokova i 6 asistencija. Denver je i bez njega pobijedio rezultatom 114:106 baš kao što je slavio i kada je nedavno Jokić također isključen na utakmici protiv Detroita.

- Pobijedili smo u obje utakmice. Možda je recept za nas da me isključe - našalio se Jokić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 11:34