StoryEditorOCM
Košarkakorak naprijed

Euroliga i FIBA postigle dogovor o izradi kalendara za klupska i reprezentativna natjecanja

Piše Hina
10. srpnja 2023. - 23:18

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) i Euroliga postigle su dogovor o izradi kalendara za klupska i reprezentativna natjecanja u sezoni 2023/24.

Prvi korak u rješavanju sukoba između Eurolige i FIBA-e je napravljen. Euroliga je službeno objavila da se natjecateljski kalendar za sezonu 2023/24. neće preklapati s nacionalnim i klupskim natjecanjima.

- Fiba i Euroliga suglasne su da će izbjeći preklapanje reprezentativnih i klupskih natjecanja u sezoni 2023./24. Istovremeno, u sljedećih dvanaest mjeseci nastavit će pronalaziti zajednička rješenja za dobrobit europske i svjetske košarke - stoji u zajedničkom priopćenju.

FIBA je također, pristala eliminirati jedan od kvalifikacijskih "prozora". Ranije su bila dva termina kada su reprezentacije igrale u studenom i veljači. Od sljedeće godine ostat će samo veljača.

Prošle sezone dva su se rasporeda preklapala u veljači, ne dopuštajući igračima iz Eurolige da predstavljaju svoje zemlje u FIBA-inim natjecanjima.

Euroliga također, napominje da će dvije strane nastaviti razgovarati o obostrano prihvatljivim rješenjima u sljedećoj godini kako bi postigao dogovor za dobrobit košarke u Europi i svijetu.

- Negdje se mora početi. Mislim da je ideja dobra ako sve strane sjednu za isti stol. Ako se svi usredotočimo na to, mislim da je to ostvarivo - rekao je izvršni direktor Eurolige Paulius Motiejunas u nedavnom intervjuu s novinarkom Dorom Panteli tijekom Ljetne NBA lige.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:06