StoryEditorOCM
KošarkaUživo s Gripa

DJ i dalje drži ritam, kakva druga četvrtina Žutih! Perković tricom u zadnjoj sekundi ‘zapalio‘ Gripe

Piše Ivan Renić
6. listopada 2023. - 18:56

Sjajnom igrom u drugoj četvrtini Split ima plus osam na poluvremenu protiv favorizirane Igokee (49:41). Funderburk i Shelton predvode Žute, a publiku je tricom u posljednjoj sekundi „zapalio” Perković.

Nervozno su otvorili Žuti. Prekombinirali su se u nekoliko napada. Opet je nedostajalo odlučnosti pri šutu. Probijanjima do koša sebi su dodatno komplicirali. Bez nekih većih problema gosti su zabijali. Mahom su to bili lagani poeni iz (polu)kontri. Imala je Igokea najviše 10 razlike u prvoj četvrtini (7:17). Prisililo je to Slavena Rimca na time-out.

Ulaskom Stevensona i Funderburka u igru, Žuti su živnuli. Dvije vezane ukradene lopte (Kalajžić i Stevenson), te mekana ruka DJ-a vratili su domaće na samo minus tri. Jovanović je na klupi s druge strane morao odgovoriti minutom predaha. Živost u igru Splita unio je Kalajžić.

U drugoj četvrtini na parketu su se za Žute našla sva tri Amerikanca. I onda je to bilo – to! Kombinirali su DJ, Shelton i Stevenson. Funderburk je bio sjajan s linije slobodnih bacanja. U igru su se vratili Runjić i Vuko, a Split je poveo (46:38). Koncem druge četvrtine napokon je proradila trica Žutih. Vuko, Shelton i Perković u posljednjoj sekundi donijeli su Splitu plus osam na poluvremenu (49:41).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 19:31