Košarkasutra u 18 sati prvi dalmatinski obračun split co - šibenik

Dino Rađa poklonio Bushu dres Split CO s njegovim imenom

Piše Joomla\CMS\User\User
Predstava protiv Dubrave na startu Lige za prvaka dala je “žutima” mnogo razloga za zabrinutost pred sutrašnji ogled sa Šibenčanima, a i predsjednika Dina Rađu (poklonio predsjedniku SAD-a Georgeu Bushu u Zagrebu dva dresa Splita CO s brojevima 14 i natpisima Rađa odnosno Bush) nagnala je na razgovor s igračima.

Scenarij po kojem Splićani prosipaju visoku prednost u završnici susreta već je viđen u nekoliko navrata ove sezone, pa i u prijateljskom susretu sa Šibenikom na Gripama prije tri mjeseca. Tada je momčad Zorana Kalpića slavila 87:85 nakon što su nadoknadili zaostatak s poluvremena 38:60.

- Šibenčani su odlično odigrali u hrvatskom prvenstvu ove sezone, ali vrlo dobro ih poznajemo jer smo već odigrali tri prijateljska susreta. Ne smije nam se više ponavljati opuštanje kao u susretu s Dubravom kada smo se grčevito morali boriti za pobjedu - naglasio je trener Slobodan Subotić čija je momčad u završnici NLB lige i na početku Lige za prvaka u padu forme.

Momci se trude, ali nisu to one igre kojima su svojim navijačima na početku sezone dali mnogo razloga za slavlje. Zabrinjavajuće s obzirom da momčad u narednih 7 dana očekuju četiri utakmice. U ubitačnom ritmu nakon Šibenika slijedi gostovanje kod Cibone, vrlo jaka Cedevita na Gripama, pa put u Trnsko kod osvajača kupa Zagreba. 

- Bili smo blizu play offa, a kad je to “puklo” kao da je nestalo motiva. Izgubili smo i ritam desetodnevnom pauzom prije početka prvenstva kao i kontinuitet igara u najjačem sastavu izostankom Amerikanaca u Beogradu. Nemamo vremena za razmišljanje, ali mislim kako će nam ovaj ritam ipak dobro doći da se vratimo - uvjeren je Subotić.
#DINORAđA#KKSPLITCO#KKDUBRAVA