StoryEditorOCM
KošarkaPočivaj u miru

Dino Rađa oprostio se od prijatelja, legendarnog centra koji je obilježio jednu eru NBA lige i velikog humanitarca

Piše Sport SD
1. listopada 2024. - 12:41

Dino Rađa se na društvenim mrežama oprostio od velikana košarke Dikembea Mutomba, jednog od najboljih blokera i obrambenih igrača lige svih vremena. Pritom je Rađa na svom Instagramu objavio story u kojem je zajednička fotografija s Mutombom snimljena prilikom boravka u košarkaškom Hall of Fameu u američkom Springfieldu. Obojica su članovi Hall od Famea. Pritom je Rađa napisao "RIP legend", "Počivaj u miru legendo". Fotografiju možete pogledati OVDJE.

Mutombo je početkom ovog tjedna preminuo u 59. godini, a imao je tumor na mozgu. Rođen je u Kongu, a imao je i američko državljanstvo. Ukupno je 18 sezona proveo u NBA ligi. Kao četvrti pick na draftu 218 centimetara visokog Mutomba su izabrali Denver Nuggetsi. U karijeri je još igrao i za Atlanta Hawkse, Philadelphia 76erse, New Yersey Netse, New York Knickse i Houston Rocketse u kojima je 2009. godine okončao karijeru. Njegov dres s brojem 55 umirovili su Denver i Atlanta. Pogotovo je nakon karijere bio poznat po humanitarnom radu.

image

Dikembe Mutombo

AFP

Dvaput je Mutombo igrao finala NBA lige 2001. i 2003. godine s Philadelphia 76ersima odnosno New Yersey Netsima. Četiri puta bio je proglašen najboljim obrambenim igračem NBA lige, osam puta imenovan u All Star momčad... Mutombo je drugi bloker NBA lige svih vremena kada govorimo o regularnom dijelu sezone, imao je 3289 blokade. Bolji je bio samo Hakeem Olajuwon koji je tijekom karijere imao 3830 blokada. U jednom periodu karijere Rađa je igrao kontra Mutomba na NBA parketima, dok je bio član Boston Celticsa od 1993. do 1997. godine.

image

Dikembe Mutombo

AFP

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 12:41