StoryEditorOCM
Košarkaadio burazeru

Dino Rađa oduševio govorom na oproštaju od legendarnog suigrača: ‘Nije imao talent Tonija Kukoča, nije bio atleta kao Divac, ali je imao takav kompjuter u glavi‘

Piše Sport SD
3. svibnja 2022. - 18:28

Na komemoraciji i posljednjem ispraćaju legendarnog košarkaša Jugoplastike i reprezentacije bivše države, Zorana Sretenovića održanoj u Beogradu, posebno je emotivan bio govor njegovog negdašnjeg suigrača Dina Rađe. Podsjetimo, Sretenović je 28. travnja preminuo u 58. godini. Rađin govor sve je dirnuo u srce, a prenosimo ga u cijelosti:

- Di si burazeru? Tako smo do zadnjeg dana on i ja komunicirali. Svi su oni bili moja braća, ali svakog sam zvao nadimkom. Jednog sam zvao ToniTončiSobina sam zvao tata, Burića – Bura, Perasa – Pekmen, a njega sam uvijek zvao burazeru.

Kada je došao u Split 1986, bili smo klinci i nekako smo se najviše povezali. Možda zato što su nam cure bile košarkašice, pa smo imali zajedničke teme. Pričati o njemu kao čovjeku, mislim da ne bi volio da plačemo i tugujemo, bio je veseljak. Cijeli život mu je bio za**bancija. Ako promašiš obruč na treningu ili ne daj Bože utakmici, sedam dana si bio njegova meta.

Nije imao talent Tonija Kukoča, nije bio atleta kao Divac, ali je imao takav kompjuter u glavi. Da su mu mogli Steve Jobs Bill Gates ući u glavu, kakve bi kompjutere napravili. Radio je sve što je trebalo, a čim se završi utakmica, osmijeh na lice i za**bancija. To je bio Sreta kakog ću ja pamtiti i kakvog bi volio svi da pamte. Mirno more, burazeru - rekao je Rađa.

Govore su među ostalima održali i Predrag Danilović i Zoran Stevanović, a održana je i prigodna komemoracija u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 06:58