StoryEditorOCM

Denver poveo protiv Miamija u finalu, srpski majstor ponovno je briljirao, još jedna utakmica za pamćenje

Piše Sport SD
2. lipnja 2023. - 06:57

Denver Nuggetsi stigli su do pojbede protiv Miamija (104:93) u prvoj utakmici finala doigravanja NBA lige. Gotovo kao i svakog puta ponovno je briljirao Nikola Jokić. Srpski majstor ovog je puta ubacio 27 poena i tome pridodao 10 skokova i 14 asistencija, bila je to zaista još jedna njegova utakmica za pamćenje - pišu Sportske novosti.

Srbin je ovim učinkom postao drugi NBA košarkaš s ‘triple-double‘ učinkom u debiju u NBA finalu. Prije Jokića to je uspjelo samo Jasonu Kiddu kada vodio bitku protiv L.A Lakersa 2002. godine (23 koševa, 10 skokova i 10 asistencija).

Sjajnu partiju protiv Miamija ubilježio je i Jamal Murray koji je susret okončao na 26 poena, šest skokova i 10 asistencija. Kada je u pitanju Miami Bam Adebayo također je odigrao odličnu utakmicu, ali se u konačnici pokazalo kako to neće biti dovoljno, utrpao je 26 poena i tome dodao 10 skokova i pet asistencija.

Možda je glavni problem Heata u prvoj utakmici bio izrazito slav doprinos njihove prve zvijezde Jimmyja Butlera. Zvijezda Miamija odigrala je utakmicu sa samo 13 poena uz šut 6 od 14. Već nakon prvog dijela utakmice sve je išlo u smejru Denvera koji je stekao prednost od 17 poena da bi se ta razlika u jednom trenutku popela i na +24.

Miami se mini-serijom od 11:0 uspio vratiti na pristojni zaostatak od deset poena, ali to na kraju nije bilo dovoljno za nešto više. Posljednju četvrtinu Miami je dobio 30:20 i tek tada pružio pravi otpor Denveru, a upravo takva igra će im trebati ukoliko žele zagorčati život Jokiću i Denveru u ovom finalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:52