StoryEditorOCM
Košarkaostaje u sad-u

Dario Šarić potpisao za jednu od najjačih NBA momčadi: Igrat će s Curryjem i Thompsonom

Piše Ivan Renić
8. srpnja 2023. - 15:24

Dario Šarić će karijeru nastaviti u redovima Golden State Warriorsa. Izvijestio je tako ESPN-ov Adrian Wojnarowski. Šarić se tako pridružuje jednoj od najjačih NBA momčadi predvođenom Stephom Curryjem. Isti izvor navodi kako se radi o jednogodišnjem ugovoru, a financijski detalji nisu poznati. Pretpostavlja se da će to ipak biti veteranski minimum za igrače s barem sedam godina NBA iskustva, a to iznosi oko 2,7 milijuna dolara.

Veliki je to rez u odnosu na devet milijuna koliko je zarađivao u protekle tri sezone. Ali boravak u momčadi koja je u zadnjih devet godina četiri puta osvojila naslov prvaka mogla bi pomoći Šibenčaninu da se vrati na razinu na kojoj je bio prije teške ozljede koljena. Nije zbog toga igrao veliku ulogu u Oklahoma City Thunderu, ni Phoenix Sunsima.

Tražena roba

Wojnarowski tvrdi da je Šarić bio jedan od najtraženijih igrača preostalih na tržištu nakon što je počeo prijelazni rok prije tjedan dana.

Warriorsi će 29-godišnjem Hrvatu biti pet NBA klub nakon Philadelphia 76ersa, Minnesota Timberwolvesa, te spomenutih Thundera i Sunsa. Nakon kraja prošle sezone, spominjao se njegov povratak u Europu, ali od toga, barem za sada, nema ništa. Šibenčanin ne odustaje od NBA lige i košarke na vrhunskoj razini koja nosi, razumije se, i puno unosnije ugovore. Šarić neće biti prvi Hrvat koji je zaigrao za Warriorse. Ranije je, 2020. godine, za njih već nastupao Dragan Bender. On je prije prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa za njih nastupio u osam utakmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 03:06