StoryEditorOCM
Košarkaviše od igre

Gripe su gorjele od samog početka, a jedan je navijač ‘žutih‘ uspio nadglasati čak i Tornado

Piše Frane Vulas
29. svibnja 2024. - 19:52

Prije početka treće utakmice finala doigravanja Favbet Premijer lige košarkaša između Splita i Zadra (1-1) očekivano navijači momčadi iz Višnjika imaju prevagu na Gripama, naravno ne brojčanu, ali u decibelima. Zadarska momčad ima klasičnu navijačku skupinu Tornado koja dobri svoju momčad, navija. Prije početka susreta, dok se rasprodana dvorana punila, tako su igrači Zadra na zagrijavanje na Gripama dočekani ovacijama, a igrači Splita negodovanjem. Pljesak navijača Splita izgubio se u skandiranju zadarskih navijača. Međutim, jedan navijač Splita stao im je na kraj.

Navijanje Tornada je sam „ubio” s dvije trube.

Svaki put kada je Tornado pokušavao povesti pjesmu, krenulo je trubljenje. Nevjerojatan uvod u utakmicu na Gripama.

image

Mladi grači predstavljeni su na centru Gripa

Frane Vulas

Uoči trećeg susreta finalne serije za prvaka Hrvatske između Splita i Zadra na Gripama su predstavili svoju mladost. Na parket su izašle najmlađe selekcije „žutih” koje su proteklih tjedana imale dosta uspjeha. Ovacije gledatelja dobile su selekcije U9, U11 i U13 sa svojim trenerima i voditeljem škole košarke Antom Grgurevićem. U9 selekcija Splita je prvak Dalmacije, U11 prvak Hrvatske, a U13 treća u Lijepoj našoj.

Fantastična je atmosfera na Gripama na utakmici Splita i Zadra. Dva dalmatinska rivala su u trećoj utakmici finala doigravanja Favbet Premijer lige košarkaša dupkom napunili Gripe. Više je navijača Splita, jače se čuju navijači Zadra. Nekoliko stotina zadarskih navijača je stiglo u grad pod Marjanom.

Međutim, ovaj put jako su glasni i navijači „žutih”. Toliko je bučno da jedan od sudaca uopće nije čuo/vidio da je trener gostiju Danijel Jusup nakon 10:4 vodstva domaćina na otvaranju susreta zvao minutu odmora.

unak domaćih navijača bio je Vito Kučić. U samo četiri minute na otvaranju druge četvrtine zabio je Kučić 15 poena, pet trica. Četiri normalne trice (šut 4/4) i jednu falšu 2+1. Bio je junak bolje igre Splita u prvom poluvremenu. Domaći navijači su mu skandirali:

- Vito! Vito!

No, i na strani Zadra odlični su bili Božić i Lakić. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 48:42 za Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 05:57